Трета година ВиК-Дупница не може да влезе в регионалния оператор

...
Трета година ВиК-Дупница не може да влезе в регионалния оператор
Коментари Харесай

 ВиК-Дупница е във фалит с 2 млн. лв. задължения 



Трета година ВиК-Дупница не може да влезе в районния оператор " Кюстендилска вода ", за което Общинският съвет има решение от юни 2020 год. Същевременно и не може да излезе от районната водна асоциация, за което също има следващо решение на локалния минипарламент.

В резултат сдружението, което обслужва града и 16-те села на общината, е в на практика банкрут с насъбрани към този момент 2 млн. лева отговорности.

Влизането в " Кюстендилска вода " за ВиК-Дупница се отсрочи за следващ път, това трябваше да се реши на съвещание на районния воден оператор на 20 декември. Заседание обаче няма да има, тъй като бизнес проектът на " Кюстендилска вода " не е признат от КЕВР. Заради честата промяна на държавните управления и по други аргументи административно сдружението е отвън ръководството и обсега на " Кюстендилска вода ".

Същевременно в Дупница напрежението нараства поради към този момент направения нов закон за ВиК бранша, който планува наложително уедряване на ВиК сдруженията по райони, в града готвят и митинги. Финансовото положение на ВиК-Дупница е пагубно, сметките му са запорирани. Цената на водата не е променяна от повече от 10 години - тя е 1, 37 лв. за куб. метър, заяви БНР.

Дружеството мъчно ще обезпечи заплатите на към 90-те чиновници и екипите по поддръжката и настоящите поправки за Коледа.

На път сме освен да загубим сдружението ВиК, а и самата услуга ВиК, сигнализират в декларация част от съветниците в Дупница

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР