Трета доза от ваксината срещу коронавирус на Оксфордския университет и

...
Трета доза от ваксината срещу коронавирус на Оксфордския университет и
Коментари Харесай

Трета доза от ваксината на Astra Zeneka провокира силен имунен отговор

Трета доза от имунизацията против ковид на Оксфордския университет и компанията Astra Zeneka провокира мощен имунен отговор, заяви Ройтерс, като цитира проучване на учени.

Авторите на проучването акцентират, че към този момент няма доказателства, че е нужна трета доза за укрепване на имунната реакция, изключително като се има поради и неналичието на ваксини в някои страни.

Проучването на университета в Оксфорд откри, че трета доза от имунизацията усилва имунната отбрана с антитела и T-клетки, като втората доза може да бъде отсрочена с до 45 седмици и също да провокира мощен имунен отговор.

Британското държавно управление разгласи, че обмисля проект за имунизационна акция през есента за увеличаване на отбраната, откакто три пети от възрастното население на страната към този момент е ваксинирано с две дози ваксина.

Директорът на Оксфордската група по имунизациите Андрю Полард сподели, че доказателствата, че имунизацията защищава против в този момент публикуваните разновидности на новия ковид за избран интервал от време, значи, че евентуално усилваща трета доза няма да е нужна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР