Трета доза на ваксината на „Пфайзер” срещу Ковид 19 вече

...
Трета доза на ваксината на „Пфайзер” срещу Ковид 19 вече
Коментари Харесай

Третата доза на „Пфайзер” ваксината предпазва от Делта варианта на Ковид 19 и увеличава антителата с 43%

Трета доза на имунизацията на „ Пфайзер” против Ковид 19 към този момент дава позитивни резултати и защищава даже и от Делта разновидността на вируса, оповестиха. Израел беше първата страна, която реши да потрети имунизирането за по-добра отбрана на популацията. Седмици след вземането на това решение първите резултати за въздействието на третата инжекция към този момент са известни. Израелските здравни управляващи предложиха третата доза да се приложи сред четири и осем седмици след втората, за да се ускори равнището на отбрана на хората с потисната имунна система, една от най-уязвимите групи.
Според медицинския център Sourasky в Тел Авив, който към този момент разполага със статистика след изследвани 240 пациенти, е открито, че бустерът на „ Пфайзер” предлага с 43% повече антитела, в сравнение с втората инжекция.
" Данните са очевидно доказателство, че третата ваксина работи ", сподели Рути Рахмимов, шеф на Медицинския център на кампуса Рабин-Бейлинсън в Петах Тиква, който също е проучил ефикасността на третата доза.
В Европа към момента не е въведено потреблението на трета доза ваксина. В момента в една от най-засегнатите от ковид страни - Испания няма съответна дата за започване на инжектирането на третите дози. Министерството на здравеопазването допуска, че нови ваксини за трета доза ще дойдат скоро, като към този момент има има нови контракти за доставката им с „ Пфайзер” и „ Модерна”. Даяна Морант, министър на науката и нововъведенията, акцентира преди няколко дни, че Испания ще инокулира третите дози единствено когато има научно утвърждение, което дава ясно да се разбере, че е безвредно потреблението им.
Докато Испания резервира тази позиция на нерешителност, други близки европейски страни като Франция, Обединеното кралство или Германия към този момент са дали своето утвърждение за бустерната доза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР