Трета доза би могла да ни предпази от новия вариант

...
Трета доза би могла да ни предпази от новия вариант
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Трета доза би могла да ни предпази от Омикрон

" Трета доза би могла да ни защищити от новия вид на ковид, а също така има данни, че " Омикрон “ не протича по-тежко. “ Това сподели доктор Александър Симидчиев пред БТВ.

Той добави, че и имунизациите евентуално няма да спрат да работят, просто ще са с по-ниско равнище на отбрана, по тази причина е значим бустерът. По думите му единственото ясно е, че този вид е доста по-заразен, само че в случай че се потвърди, неговото леко протичане и той измести " Делта “ разновидността, това ще положително.

" Засега обаче всичко е в областта на хипотезите, само че не трябва да има място за суматоха. Ако маските се носят вярно, до 40% понижава рискът от заразяване “, добави медикът.

Симидчиев изясни, че ЮАР е удобно място за развиване на нови разновидности на вируса, тъй като има огромно население, ниско равнище на имунизация и доста хора с компрометирана имунна система.

" Там са 30% ваксинираните, а у нас 25 ", добави той.

Медикът разяснява и новото Народно заседание, от което е част, като съобщи, че е редно в него да се влиза със зелен документ.

" Ясно е, че в Народното събрание би трябвало да се влиза със зелен документ. Според заповед на здравния министър за всички публични здания се изисква подобен, значи би трябвало и за постройката на Народно събрание да е годно това предписание “, сподели той.

Симидчиев отхвърли да е желал да става здравен министър, само че в случай че му се предложи да е ръководител на здравната комисия, няма да откаже.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР