Треперенето на ръцете, неволното треперене на ръцете, може да бъде

...
Треперенето на ръцете, неволното треперене на ръцете, може да бъде
Коментари Харесай

Трябва ли да се тревожим, ако ръцете ни треперят?

Треперенето на ръцете, неволното трептене на ръцете, може да бъде обезпокоително и смущаващо положение с необятен набор от вероятни аргументи.

От значително значение е да се схванат тези съществени фактори, с цел да се диагностицира и ръководи вярно треперенето на ръцете.

Ето някои от най-често срещаните аргументи:

Есенциален тремор: Това е най-разпространената причина за трептене на ръцете, което постоянно се появява по време на характерни задания или неподвижен. Обикновено се среща в фамилиите и може да се утежни с възрастта, пише actualno.cоm.

Болест на Паркинсон: Треперенето на ръцете е типичен признак на заболяването на Паркинсон - невродегенеративно заболяване. Тези тремори постоянно се назовават " тремори неподвижен " и могат да бъдат по-изразени неподвижен, само че могат да се появят и по време на целеустремено придвижване.

Кофеин и медикаменти: Консумацията на прекалено количество кофеин или някои медикаменти, като да вземем за пример медикаменти за астма, амфетамини или стабилизатори на настроението, може да докара до трептене на ръцете. За какво е сигнал треперенето на ръцете?

Алкохолна абстиненция: Внезапното прекъсване на потреблението на алкохол може да провокира положение, известно като тремор от алкохолна абстиненция. Те нормално се появяват в границите на няколко дни след прекъсването на алкохола и могат да варират от леки до тежки.

Хипертиреоидизъм: Свръхактивната щитовидна жлеза може да докара до разнообразни признаци, в това число трептене на ръцете. Тези тремори постоянно се усъвършенстват при лекуване на болестта на щитовидната жлеза.

Множествена склероза: Това автоимунно заболяване визира централната нервна система и може да докара до редица неврологични признаци, в това число трептене на ръцете. Инсулт: Увреждането на мозъка вследствие на инсулт може да аргументи трептене на ръцете, както и други неврологични дефицити, според от мястото и тежестта на инсулта.

Ниска кръвна захар (хипогликемия): При хора с диабет ниските равнища на кръвната захар могат да доведат до трептене и други неврологични признаци. Правилното ръководство на кръвната захар е от решаващо значение за предотвратяването на това.

Отравяне с тежки метали: Излагането на токсични метали като олово или живак може да повреди нервната система и да аргументи трептене на ръцете.

Треперят ви ръцете - ето какво значи това

Психиатрични положения: Тревожността, стресът и други прочувствени фактори от време на време могат да доведат до преходно трептене на ръцете. Тези тремори постоянно са доброкачествени и могат да се подобрят с техники за релаксация и ръководство на напрежението.

Лекарства: Някои медикаменти с рецепта, като да вземем за пример някои антидепресанти, могат да доведат до трептене на ръцете като непряк резултат. Внимателната оценка от страна на здравно лице е от значително значение за решаването на този проблем. Разбирането на повода за треперенето на ръцете е първата стъпка към ефикасното им ръководство. Медицинските експерти могат да употребяват разнообразни диагностични проби, в това число кръвни проби, образни проучвания и неврологични прегледи, с цел да открият главната причина.

Възможностите за лекуване варират от промени в метода на живот, като да вземем за пример понижаване на приема на кофеин или преодоляване на напрежението, до лекарства, физиотерапия или хирургични интервенции, според от съответната причина и тежестта на треперенето. Ранното диагностициране и интервенция могат доста да подобрят качеството на живот на хората, наранени от трептене на ръцете. Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР