Трепем се 2 месеца за 2 седмици езиков курс на

...
Трепем се 2 месеца за 2 седмици езиков курс на
Коментари Харесай

Трепем се 2 месеца за 2 седмици езиков курс на детето


Трепем се 2 месеца за 2 седмици езиков курс на детето. Искат 5 бона за Острова, 2400 лева за Сицилия. Масово претендентите за езикови гимназии учат интензивно езика през ваканцията. Изучаването на британски в действителна среда дава доста повече изгоди.
От 2400 до 5000 лв. или най-малко две заплати трябват за двуседмична езикова почивка за младежи в чужбина. Това сподели инспекция на „ Телеграф “ на офертите за просветителни ваканции за учениците от 8 до 12 клас, които приключиха през вчерашния ден, 30 юни. Курсовете са предопределени за младежи, които желаят да обогатят познанията си за даден език като след завършването на ваканцията им се дава и документ за избраното равнище. По време на ваканцията те поддържат връзка с деца от други страни като връзката е на съответния език.Има лагери в чужбина, при които се учат по два езика, да вземем за пример британски и испански.

В цените на курсовете е включено настаняване и изхранване в общежитие или в приемно семейство. За двуседмичен курс в Обединеното кралство цените стартират от 2200 паунда. В сумата влизат настаняване, изхранване, 20 образователни часа или по 5 часа дневно занятия по британски. В следобедните часове пък се провеждат спортни развлечения и екскурзии за опознаване на региона. В взаимозависимост от база се предлага и плаж. При някои от предлаганите обекти има тенис и футболно игрище. Вечер се провеждат викторини, лов на съкровища, нощни заведения, караоке, кино и доста други занимания. Веднъж седмично има и екскурзии в града, както и до исторически и културни забележителности.

1200 евро или към 2400 лв. коства курсът по италиански на остров Сицилия. Хубавото на това образование е, че учениците научават по-добре езика, само че и опознават разнообразни култури и обичаи. Освен това потребната част е съчетана с съвършената отмора за един младеж в чужбина. Около 1200 евро коства и курсът по испански в Мадрид или Барселона за две седмици. В сумата обаче не влиза храната, която по избор се доплаща и кетеринг компания я доставя в общежитие. Цената е 75 евро на седмица за цялостен интернат. Също по този начин такса се взима и за полагане на изпит за документ, като цената е от 120 до 220 евро.

Допълнителните услуги, които се заплащат от родителите, които пращат децата си на езикови ваканции в чужбина, са наземна стюардеса, която да придружи детето от летището до базата за образование. Така чиновник посреща детето при чекиране на летището и е с него от самото начало до предаването му на уредниците на курса. Тази услуга обаче е налична единствено за някои от предлаганите дестинации, а таксата е към 70-80 евро. Другите варианти са ученикът да пътува самичък или при други искащи да е дружно с деца, които са записани за същия курс. Цената на самолетния билет също не влиза в таксата за образование, като тя е друга за обособените самолетни компании.

Езикови ваканции се организират в доста страни по света, само че най-търсени са тези в Европа, разясниха осведомени. Обучение на език по време на почивка се предлага в над 15 страни, измежду които Англия, Шотландия, Ирландия, Австрия, Белгия, Малта, Америка, Германия, Испания, Италия, Швейцария, Южна Африка, Америка и доста други. Цените пък зависят от страната, в която се праща ученикът, както и срокът за образование. Има ваканции, които не престават до четири седмици, като цените им стигат до 5000-6000 евро или английски лири.

890 евро коства езикова почивка в България, като те се организират в морските и планинските курорти. Има в Шкорпиловци, Камчия, Банско и други. В цената са включени настаняване в хотел, цялостен интернат и 40 часа образование и документ. При образованието ще се подчертава върху обособени предмети, а не чисто разговорно проучване. Сред тематиките, измежду които може да се избира, е публицистика, маркетиг, спор, встъпление в бизнеса, интернационалните връзки и други. Настаняването е в детсик лагер като има два открити басейна, водни пързалки, площадки за баскетбол, футбол, фитнес, личен плаж и други.

Петдневни лагери за образование на младежи за оцеляване в природата провеждат от Българския туристически съюз. Цената е 690 лв. и включва образование, нощувка на палатка, закуска, обяд и вечеря, както и тапия за преминат курс. По време на ваканцията младежите ще се научат какво би трябвало да носят в планината, по какъв начин да палят огън и да си подготвят храна и по какъв начин да оцеляват навън. Ще има надпревари за катерене по въже, прекосяване през трудности и доста други. За младежите, които избират науката, има и курсове по роботика, като цените им са към 200-280 лв. за 7 занятия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР