Треньорската рокада в Лудогорец е много близо - Ивайло Петев

...
Треньорската рокада в Лудогорец е много близо - Ивайло Петев
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Ивайло Петев се завръща в Лудогорец!

Треньорската рокада в Лудогорец е доста близо - Ивайло Петев се завръща напълно скоро, научи Lupa.bg. След снощния провал на първенците вкъщи против Пирин (0:1) актуалният ментор Анте Шимунджа към този момент е пасажер. Със загубата разградчани към този момент се отдалечиха на 4 точки от водача ЦСКА и детронирането им от българския футболен престол става все по-близо.

Очаква се в новия екип на Петев да бъде и някогашният ас и капитан на Лудогорец - Марселиньо, който по време на престоя си при " зелено-белите " получаваше заплата по 70 000 евро на месец.

Бившият народен селекционер на България, който за последно водеше Босна и Херцеговина, водеше лудогорци три сезона, като в два от тях ги направи първенци и завоюва Купата и Суперкупата на страната. Всъщност, той записва със златни букви името си в историята на разградския футбол, извеждайки отбора до първата от 11-те следващи трофеи.

След това опита шанса си в Левски, само че още на първата конференция на " Герена " беше без дрехи от ултраси на сините, и то пред погледа на Наско Сираков. Това накара Петев, който е родом от Ловеч и е един от любимците на притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев, да напусне доста бързо преди още да е извел левскарите на подготовка.

След това Ивайло Петев потърси реализация в чужбина, водейки поредно АЕЛ Лимасол, Динамо Загреб, Олония Никозия, Ал Кадисия, Ягелония Бялисток и Босна и Херцеговина. Между престоя му в АОЕЛ и Динамо Загреб той беше отпред на националния тим на България, само че без необикновен триумф.

Малко по-късно след загубата от Пирин нощес Анте Шимунджа съумя да промълви само: " Искам да се извиня на медиите, че не приказвах след мача. Бях доста отчаян. Поемам цялата отговорност, футболистите не са отговорни. Ще приема каквото реши клубът ".

Lupa.bg научи, че болшинството от футболистите не харесват словенския ментор и в последните срещи играли симулативно, единствено и единствено да го разкарат. През това време Лудогорец се мъчеше при своите победи, а чашата преляла след равенството на " Герена " (0:0) с Левски. Разбира се, черешката на тортата е провалянето от Пирин посред Разград, което вбесило собственика Кирил Домусчиев, който привикал Шимунджа на незабавна среща, с цел да му разгласи новината, която ще бъде доказана напълно скоро - нов треньор.

Под управлението на Шимунджа Лудогорец стигна в груповата фаза на Лига Европа, а и игра през пролетта в елиминациите на Лигата на конференциите. Отпадна от Андерлехт след дузпи преди 10 дни, а стартът на пролетния полусезон е неуверен и на родната сцена - сложни победи с по 2:1 над Спартак (Вн) и Славия, реми с Левски (0:0) и провалянето от закъсалия на дъното Пирин с 0:1 на собствен терен. Шампионите изостават с 4 точки зад ЦСКА в борбата за купата.

От няколко дни името на Ивайло Петев не престава да се чува все по-често в Разград и това не е изненада. Слуховете гласят, че някогашният народен селекционер е наел компания, която да освежи жилището му в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР