Треньорите на националните ни отбори по бокс за мъже и

...
Треньорите на националните ни отбори по бокс за мъже и
Коментари Харесай

Треньорите с висока оценка след Балканския шампионат по бокс в Албена

Треньорите на националните ни тимове по бокс за мъже и дами – Жоел Арате и Борислав Георгиев - показаха задоволството си от миналото Балканско състезание в Албена.

Родните представители завоюваха общо 13 медала от 13 участника, в това число и 7 трофеи в хода на шампионата.

Наставникът на мъжете Жоел Арате разяснява, че боксьорите ни са посочили " хубави неща " в хода на конкуренцията и разгласи идната огромна цел пред отбора ни - Европейската купа в Будва, Черна гора, за която националите ни отпътуват на следващия ден. В надпреварата ще се включат общо 180 боксьори от Стария континент.

" Турнирът мина чудесно за нас. Боксьори от 11 страни взеха присъединяване на Балканското състезание, като равнището бе доста високо. Момчетата направиха хубави срещи, играха 9 финала от 9 участника, което е прелестно. Доволен съм, тъй като показахме хубави неща. Красимир Джуров, Уилиам Чолов и Кристиян Димитров бяха равностойни в техните финали. Радо Росенов завоюва купата за Най-добър на шампионата изцяло справедливо. Той радва почитателите с наличието си на кръга и задачата пред него до края на годината е да завоюва европейската купа до 22 години ", показа кубинският експерт.

" Сега ни следва присъединяване на Европейската купа в Черна гора, където има награден фонд, а първенецът получава 15 хиляди $. Ще бъде доста мощен шампионат, боксьори от Русия също ще се включат. За страдание Уилиам Чолов няма да взе участие, защото получи три аркади в хода на Балканския шампионат и би трябвало да се възвърне. Надявам се, че ще бъде на линия за европейското състезание до 22 години. Много ми харесаха мачовете, които организира в Албена, тъй като сподели класа и остави сърцето си на кръга. За мен той има голямо бъдеще и напълно скоро ще разгърне капацитета си ", съобщи Жоел Арате.

Състав на България Европейската купа в Черна гора:

Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (63.5 кг), Кристиян Николов (80 кг), Кристиян Димитров (86 кг), Йордан Морехон (+92 кг).



Определеният за най-хубав боксьор на Балканиадата в Албена Радослав Росенов показа също, че е удовлетворен от представянето си и разкри, че с изключение на Европейската купа в Будва напъните му са ориентирани и към европейското състезание до 22 година

" Много съм удовлетворен, че завоювах златния орден в Албена и ми връчиха купата за Най-добър боксьор. Турнирът беше на положително равнище, организирах хубави мачове, които ще употребявам като подготовка за Европейската купа в този момент в Черна гора и европейското състезание до 22 години идващия месец. Голямата ми цел е да подобря върха на Даниел Асенов, който има три европейски трофеи в тази възраст. Аз имам една, тъй че имам късмет да го направя. Но и няма да пожертвам ненужно, защото към момента не съм изцяло възобновен от травмата на ръката ", разяснява Радослав Росенов.



В същото време наставникът на женския ни народен тим Борислав Георгиев изрази съжалението си, че две от най-хубавите ни боксьорки - Светлана Каменова и Станимира Петрова - трябваше да пропуснат балканското състезание и разгласи, че до края на месеца останалите ни състезателки излизат в " заслужена отмора ".

" Момичетата бяха доста добре готови за шампионата, само че за жал Светлана Каменова нямаше по какъв начин да взе участие, защото директно преди шампионата получи травма. Станимира Петрова пък се разболя и също не се включи в шампионата, за което доста скърбя. С оглед показаното съм удовлетворен от Венелина и Златислава. Искаше ми се да спечелим два златни медала, тъй като Поптолева има качествата да победи Радованович, която е пета от Игрите в Токио, само че малко не ѝ доближи. Тя също беше болна през цялата подготовка. От Злати съм извънредно удовлетворен, реализира доста безапелационни победи ", разяснява Борислав Георгиев.

" В края на октомври, след заслужена отмора, ще събера девойките за подготовка преди " Златната ръкавица " в Марибор и се надявам, че там ще отидем с четири девойки. Разчитам доста и на Аслъхан Мехмедова, тъй че имаме капацитет, като огромната цел е да спечелим още квоти за Игрите в Париж следващата година. Разбира се и Севда Асенова, която трябваше да се възвърне от травмата в коляното, не искахме да рискуваме да играе на Балканското, с цел да я съхраним за идната година ", добави треньорът на националките ни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР