Треньорът на Ювентус Маурицио Сари остана доволен от успеха с

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари остана доволен от успеха с
Коментари Харесай

Сари: Критиките са прекалени

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари остана удовлетворен от триумфа с 2:0 над Болоня. Той похвали своите играчи, че стартират да влизат в нужния игрови темп, въпреки да има още какво да се желае. Специалистът също по този начин показа, че съгласно него рецензиите към тима са прекомерни.

" Тази вечер бяхме по-стабилни физически и успяхме да поддържаме движение и интензитет в играта си 70 минути, до момента в който за Купата на Италия силите ни свършиха след 20-30 минути. Бернардески се включи добре в последните два мача и остави усещане, че се намира във форма. Днес се оправи добре, както в отбрана, по този начин и в офанзива. Той е състезател, който постоянно е подценяван и несправедливо подложен на критика. Имахме много благоприятни условия да решим срещата с трети гол, само че към края силата ни свърши и се прибрахме в отбрана. Това не е философско или тактическо решение, просто ни свърши горивото ", съобщи Сари.

" Това, че имаме играчи от най-висока класа значи, че те могат да решат даден мач от време на време. Но целият тим би трябвало да играе по този начин, че те да могат да покажат най-хубавото от себе си. Отборът би трябвало да оказва помощ, когато звездите отсъстват или са в неприятна форма. Неизбежно е да има мачове, в които те няма да бъдат на познатото равнище и тогава ни трябват други варианти ", сподели още наставникът.

" Във футбола, както и в живота, има отзиви, а има и обстоятелства. Ако слушате другите отзиви, ще си помислите, че тимът ни се разпада на части. Ако гледате обстоятелствата, ще видите, че сме отпред в класирането. Критиките към нас са прекомерни, само че те ще ни подействат мотивиращо да се върнем във форма ", приключи експертът.

Серия А 27 кръг, понеделник 22 юни  Болоня 0:2краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР