Треньорът на Ювентус Маурицио Сари не скри разочарованието си от

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари не скри разочарованието си от
Коментари Харесай

Сари: Липсваше ни острота

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари не скри разочарованието си от загубата от Наполи на финала за Купата на Италия. " Бианконерите " не впечатлиха с изявите си в постоянното време, само че в последна сметка спечелилият бе решен след осъществяване на дузпи и шансът се усмихна на неаполитанците. Наставникът се оправда с неналичието на заостреност в офанзива поради неприятното физическо положение на неговите футболисти след дългата отмора.

" Разочароващо е за клуба, за играчите и за почитателите, само че сега не можем да създадем нищо повече, тъй като ни липсва заостреност. Липсваха ни няколко футболисти, с които можехме да изберем разнообразни тактики. Физическото положение на играчите също не е оптимално. Задържахме добре топката, само че неналичието на заостреност ни попречи да създадем рискови голови благоприятни условия. Изпитваме компликации да преодоляваме противника в обстановка един на един. В същото време разполагаме с футболисти, които нормално вършат това сносно. Не мисля, че ни липсваше предпочитание, тъй като бяхме съсредоточени през всичките 90 минути, а това няма по какъв начин да се случи, в случай че играеш без предпочитание. Смятам, че казусът е точно в това, че играчите са привикнали да могат елементарно да финтират своите съперници на терена, само че сега не се получава ", съобщи Сари.

Ювентус към този момент втори следващ мач не може да означи гол и това стартира да наподобява притеснително.

" Това е неповторима обстановка за нас, която също демонстрира неналичието на заостреност в играта ни. Кристиано Роналдо е в същата форма, в която са и Пауло Дибала и Дъглас Коста. И на него му липсва нужната заостреност, с цел да прави това, което може. Не споделих доста на играчите след мача. Бях сърдит и отчаян, а в тези моменти е най-добре да замълчиш. Вярвам, че нещата ще са по-добре на сутринта ", добави експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР