Треньорът на Ювентус Андреа Пирло нямаше от какво да е

...
Треньорът на Ювентус Андреа Пирло нямаше от какво да е
Коментари Харесай

Пирло: Нямаше как да играем по-зле

Треньорът на Ювентус Андреа Пирло нямаше от какво да е удовлетворен след дербито с Интер. Торинци изгубиха с 0:2 и към този момент съществено изостават в борбата за Скудетото. Наставникът бе много краен в оценката си за мача, като съобщи, че отборът му е нямало по какъв начин да играе по-зле.

" Още през цялото време излязохме с неверната настройка. Когато нямаш решимостта да печелиш самостоятелните дуели, ситуацията става мъчно. Бяхме уплашени от атакуващата мощност на Интер, по тази причина мислехме единствено по какъв начин да се пазиме. Но даже в това отношение не бяхме задоволително нападателни. Позволихме на Интер да вземе самодейността, а те са безпощадни в такива обстановки. Индивидуалната класа може да се прояви, единствено в случай че преди този момент си посочил нужната експанзия и увереност. Ние не направихме това и си личеше. Това е неприятна загуба. Нямаше по какъв начин да играем по-лошо. Това бе ненадейно, само че би трябвало да вдигнем глави и да се подготвим за мача за Суперкупата с Наполи в сряда ", съобщи Пирло.

След това наставникът разяснява дали тази загуба трансформира упоритостите на тима в борбата за Скудетото.

" Амбициите ни остават същите. Това е неверна стъпка против мощен противник, само че такива неща се случват. Разочарован съм от отношението. Отбор като Ювентус би трябвало да пристигна тук с избрана убеденост и упоритост, с желане да вземе самодейността и да поведе мача в избрана посока. Но ние бяхме прекомерно беззъби. Подавахме постепенно и го правехме през отбраната, вместо през халфовата линия. Исках да сътворяваме обстановки, в които Киеза да играе един на един или Рамзи да се промъква от задна позиция. Това не стана, тъй като се движехме прекомерно постепенно и по този начин и не притеснихме играчите на противника. Бяхме прекомерно предвидими. Треньорът е първият, който би трябвало да поеме виновността. Ако тимът не е направил това, което би трябвало, очевидно не са разбрали какъв е проектът. Бяхме дезорганизирани при първия гол, не преследвахме играчите на противника и бяхме хванати неподготвени. След това стана много по-трудно ", добави експертът.

Серия А 18 кръг, неделя 17 януари  Интер 2:0краен резулат  Ювентус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР