Треньорът на юношите на Славия - Иван Иванов коментира пред

...
Треньорът на юношите на Славия - Иван Иванов коментира пред
Коментари Харесай

Иван Иванов: Мартин Георгиев притежава много сериозен характер за възрастта си

Треньорът на юношите на Славия - Иван Иванов разяснява пред сътрудниците от " dsport " прехвърлянето на Мартин Георгиев в Барселона. По-рано през днешния ден младокът разгласява в обществените мрежи поетичен текст, в който сърдечно благодари на Русия за наставленията му.

" Израстнал е в академията и най-важното е, че е почитател на клуба. Днес се сбогувахме с него. Знаете, че от доста време се приказва за негов трансфер, само че трябваше писмено да се оправят нещата, да го извикат да подпише контракта.

Още сутринта споделих, че денят ще е доста тегав. Доста сълзи, много пъти се разплаках. С това дете са работили няколко треньори, които са го построили като Кристиян Чолаков и Светльо Колев са помогнали за негово развиване. Както и неговият гений. Те носят огромен принос за неговото развиване.

Относно колектива в тима, който аз в действителност наследих, мога да кажа, че сътрудника Мариян Стоянов преди мен е построил страховит колектив. Аз в никакъв случай не съм имал в никакъв случай никакъв проблем с тях. Основата е колектива и гения. Те са деца с прекрасен темперамент и гений.

Излязох в чужбина на ранна възраст, само че неговото прекосяване е сериозен удар за българския футбол. Такива деца като него се раждат рядко. Талантливи деца постоянно ще има, само че всички знаем, че в един миг тези деца не доразвиват гения и капацитета си. Получава се застой. Най-основното и характерно нещо в Мартин е характера и възпитанието му. Има ужасно образование.

Така се получава хубава химия на всички неща, които въздействат благополочуно. Моят съвет беше да продължи да бъде подобен какъвто е и да желае още повече от себе си. Да се развива на терена и в живота. Да се обогатява. Всичко отвън терена може да му бъде потребно. Много значимо е на терена един футболист да мисли.

Може надменно да звучи, само че аз се влюбих в това дете, видял съм в него безусловно всичко, което би трябвало да има един съвременен централен бранител. Единственият минус при него е бързината, която да вземем за пример един Рафаел Варан има. При него е на приблизително равнище. Ако съпоставяме с Върджил ван Дайк и Варан двамата са силови, интелигенти футболисти, които могат да играят с топката. Мартин има всичко това просто при тях е очевидно, че бързината е плюс. При него на тази възраст е допустимо да се развива, да се работи. Попада в най-хубавите ръце за развиването на млади гении.

Много сложен футболист. Той е човек, който има доста сериозен темперамент за възрастта си. Нещо, с което се отличава е работната нравственос. Виждал съм доста играчи, бил съм и в чужбина. Няма състезател в България с такава работна нравственос - мога да кажа изрично. Мартин Георгиев ще стане по-добър от Иван Иванов сигурно ", сподели Иванов.
 Мартин Георгиев се сбогува със Славия и особено благодари на Иван Иванов
Мартин Георгиев се сбогува със Славия и особено благодари на Иван Иванов

Това е индивидът, който още от първия ден, който работихме дружно, повярва в мен, споделя футболистът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР