Треньорът на южноафриканския Мамелъди Съндаунс – Питсо Мосимане призна, че

...
Треньорът на южноафриканския Мамелъди Съндаунс – Питсо Мосимане призна, че
Коментари Харесай

Треньорът на Мамелъди копира тъчовете на Ливърпул

Треньорът на южноафриканския Мамелъди Съндаунс – Питсо Мосимане призна, че към този момент е почнал да копира интензивно техниките и тактиките, които европейския клубен първенец Ливърпул употребява при осъществяванията на странични хвърляния.

Миналия сезон стана ясно, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е заел профилиран треньор, който да образова отбора по какъв начин да се показва по-добре при хвърлянето на тъчове. Германецът не се поколеба да признае, че изначало бил скептично надъхан към концепцията, само че след това радикално трансформирал мнението си.

Съндаунс към момента не могат да ангажират сходен експерт, само че пък нищо не им пречи в детайли да разучават метода и техниките, с които в Ливърпул подхождат към един постоянно подценяван епизод от играта. „ Бразилците” имаха проблем точно с защитата при тъчове в дуела си против Марицбург през уикенда, само че Мосимане има вяра, че неговите играчи към този момент са доста напреднали в своите осъществявания.

„ Изучавах доста старателно, с цел да видя какво се случва, по какъв начин го вършат те (Ливърпул – б.р.). Проучих тъчовете на Ливърпул и в предпазен, и атакуващ аспект”, разяснява експертът.

„ Знаете ли какво прави Клоп? Той им дава варианти къде да хвърлят топката. Ние копирахме част от детайлите. Казвам ви го напряко. Само проверете нашите тъчове. Прецених, че по този начин можем да изнасяме топката, а след това заливаме съперника с тъчове. Научихме се да печелим и тъчовете на противника. Копирахме това и то ни оказа помощ. Клоп е предиздвикал своите момчета да не мислят просто за мощното мятане. То не оказва помощ, тъй като Мохамед Салах и Садио Мане не са високи момчета”, добави Мосимане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР