Треньорът на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков даде любопитно интервю

...
Треньорът на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков даде любопитно интервю
Коментари Харесай

Здравко Здравков: Искам да живея тук и сега

Треньорът на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков даде любопитно изявление в предаването "Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT.

"Определено треньорската специалност стана много комплицирана, би трябвало да подготвиш идващия мач, да проведеш самостоятелни диалози с футболистите. Видимо е, че единият е по-пъргав и умел, а другият е по-здрав физически. Кога по какъв начин ги използваме решаваме с треньора, към този момент намираме формулата, когато имаш двама мощни вратари е комплицирано като избор. Ренан и клубът имаха някакво разминаване, само че в този момент нещата са решени, той е бил постоянно експерт, считам, че новият му контракт ще го успокои повече ", разяснява Здравков.

"Вратарският пост се разви ужасно доста, в актуалния футбол надали бих бил национал, изискват се доста неща, равнището е положително, вратарите се оправят, в случай че има пропуски те са в юношеството. Нямаме методика, по която да работим единно, нямаме съответна селекция и извършения. Треньорите на вратарите би трябвало да се замислим ", добави той.

"Като цяло самостоятелно видяно е надолу, не обичам да съпоставям генерациите, преди имаше доста независимост, в този момент има доста бягане и мислене, има душевен напън. Какво вършим да мръднем от това място, нищо, има един Лудогорец, който е друг, нещата би трябвало да тръгнат от детско-юношеския футбол, в случай че създадем в този момент, ще берем плодовете след 10 години ", сподели още Здравков.

"В Китай си като в центрофуга, за 1 година живот там се равнява като 10 години тук, друга просвета, милиард и половина, израснах и като треньор, и като личност ".

За пробите в Арсенал

"На подготовка с Тиери Анри, с Венгер, физическите проби демонстрираха, че не съм подготвен, те търсеха вратар, който да стартира да играе, не желая да пребивавам със мемоари, само че те не ме хранят, хубаво е да ги имаш. Павел Здравков играе в Нефтохимик във Втора лига, по-добър е от Здравков на 20, има си треньори, дали е добър или не, удовлетворен съм от възпитанието му ", добави той.
"Аз имам една летва, всеки ден да давам най-хубавото от себе си, желая да пребивавам в този момент и тук, а не в предишното или бъдещето ", добави треньорът на вратарите в Лудогорец.

Треньорът на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков даде любопитно изявление в предаването "Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР