Треньорът на волейболния мъжки отбор на Хебър Камило Плачи получи

...
Треньорът на волейболния мъжки отбор на Хебър Камило Плачи получи
Коментари Харесай

Камило Плачи: Искаме да побеждаваме в ШЛ, не да сме туристи!

Треньорът на волейболния мъжки тим на Хебър Камило Плачи получи премията за тим на месец ноември, откакто отборът съумя да се класира в групите на Шампионската лига. Тимът от Пазарджик е получил 20 гласа в обичайна анкета, а надалеч на второ място с 4 гласа е националният тим по кикбокс. Това е четвърта премия за Хебър за тим на месеца, като забавно е и предишния ноември отборът е спечелил този приз, само че тогава за влизането в шампионата за Купата на CEV. Останалите награди Хебър получава, когато печели Купата на България и Суперкупата на България.

"Благодаря за хубавите думи. Благодаря за премията. Имам доста хубави мемоари от тази зала. Когато станах треньор на националния тим по волейбол, още веднъж бях тук и дадох първата си конференция. Тогава говорехме за медали. Четвърто място на Олимпийските игри, четвърто място на европейското състезание, четвърто място с Световната лига. Имам страхотни мемоари ", бяха първите думи на Камило Плачи.

"Кметът на Пазарджик Тодор Попов ме убеди да се върна в България. Той доста обича спорта. Обадиха ми се и доста от играчите, с които съм работил - Тео Салпаров, Тошко Тодоров, Иван Станев. Казаха ми: "Върни се, с цел да създадем нещо хубаво! ". През последните 2 месеца не бях в България, тъй като имах здравословен проблем. Но отлично на всички, които свършиха страхотна работа през това време. Успяхме да осъществим всичките си цели. Поддържах всекидневна връзка с екипа ми, когато не бях тук. Правехме дружно програмата, съгласувахме я. Доволен съм, че работя с експерти, тъй като те знаят какво да вършат. Щастлив съм за премията, която е и за града, а за президента на клуба ни Александър Иванов ", сподели още италианският треньор.

"Влизането в групите на Шампионската лига е исторически миг за Пазарджик. Мач от Шампионската лига се помни постоянно. Надяваме се почитателите да дойдат в този момент на мача ни в четвъртък и да ни оказват помощ ", пожела си Плачи.

"Винаги съм имал позитивно мнение за националния тим на България. Вярно е, че в този момент се смениха доста играчи. Като че ли след поколението на Виктор и Тодор Алексиев липсват мощни състезатели. Може би и поради това няма толкоз високо равнище в последно време. Но виждам доста мощни играчи в младото потомство, в тимовете на Мартин Стоев и Найден Найденов. Те ще оказват помощ на отбора ", счита италианецът.

"Добрите състезатели почистват незабавно неприятните моменти от главите си и мислят по какъв начин да реализират победа в идващия мач. Така че забравяме за загубата от полския отбор и би трябвало да мислим единствено по какъв начин да победим Фридрихсхафен. Ние желаеме да печелим мачовете си в Шампионската лига, не да сме туристи там! ", сподели самочувствие Плачи.

"Много е рано да се каже дали ще бъдем още веднъж първенци на България. Лесно е да се каже, само че е мъчно да се направи. Ще забележим на финала. Пътят в действителност е дълъг, автомагистрала е. Моят жанр е да играем мач за мач. Нужно е да играем мощно във всеки мач, да печелим, а най-после ще забележим дали можем да излезем от групите на Шампионската лига ", приключи Камило Плачи.

Треньорът разкри, че е дал 3 дни отмора на играчите за Коледа и още 3 дни отмора за Нова година.

Капитанът на Хебър Иван Станев призна, че има разлика в класите с полския тим Ястребски, който победи българския първенец елементарно в първия мач с 3:0.

"Че има разлика в класите, се вижда и от самия мач. В нашата група полският Ястребски е най-силният тим. Но можеше да се представим и по-добре, това въпреки всичко ни беше първият мач в групите на Шампионската лига. Самото влизане в шампионата е огромен триумф. Направихме го по сложния метод. Знаете, че надали не ни смятаха за облечени след загубата с първия ни мач в Испания (бел. ред. - от испанския първенец Гуагуас с 0:3). Сигурен съм, че в този момент ще покажем друго лице във втория си мач. Пак споделям, че има разлика в класите. В Шампионската лига са 20-те най-хубави тима в Европа. Има страхотни състезатели. Разликата с полския тим идва и от това, че те играят всяка седмица в шампионата си мачове покрай равнището на Шампионската лига, а при нас шампионатът не е на това равнище. Но ние сме експерти и би трябвало да компенсираме това ", счита капитанът на отбора Иван Станев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР