Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро говори пред “Тема Спорт”

...
Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро говори пред “Тема Спорт”
Коментари Харесай

Ел Маестро: Люпко ми даде ценни съвети, той вижда за 5 минути неща, които на мен ще ми отнемат 5 дни

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро приказва пред “Тема Спорт” за работата си с Люпко Петрович, Евандро и други забавни тематики. - Г-н Ел Маестро, казахте много положителни неща за Евандро при неговото привличане, само че не го пуснахте като титуляр в шампионата нито веднъж…
– Защо вършиме това? Защо ме питате за тези, които не играят? Всички подхождате по този начин отрицателно. С 15 титуляри ли да излезем? След мача с Ботев (Пловдив) първият въпрос беше за какво Мауридес не е играл. Предходната седмица беше за какво Соу и Тиаго не са играли. Това са решения, които би трябвало да взимам. Евандро има качествата да играе за ЦСКА. При дребното шансове, които получи, той сподели, че има отличен темперамент, съвсем нехарактерен за бразилец. Евандро работи доста старателно и има този нрав на биткаджия, който одобрявам доста. Проблемът е паспортът отвън Европейски Съюз и нищо друго. Докато Жеферсон беше контузен, Евандро имаше естествена роля – на пейката. Той получаваше минути. При трима нападатели с паспорти отвън Европейски Съюз би трябвало да взема в групата двамата най-хубави и сега Соу и Мауридес са по-напред от Евандро. Може би това ще се промени, откакто проведем подготовката и започва пролетният дял. Той не е надалеч обратно. Освен това имаме и Енрике… - Доколкото е известно, Евандро и Енрике ще получат български паспорти?
– Ако това стане факт, ще имаме доста повече варианти. Енрике е подготвен за игра от месец и половина и сигурно щеше да запише минути, в случай че нямахме проблем с паспорта. - На кого е съветник Люпко Петрович – на вас персонално или на управлението?
– И двете. Той е неотдавна в ЦСКА. Мисля, че клубът и Люпко към момента се пробват да намерят най-хубавия метод, по който може да ни помогне съгласно своите благоприятни условия. Той беше на тренировките и на мачовете и приказваме всякога. Люпко е от изгода. Опитът му е страховит. Той е от този вид хора, които виждат нещо за 5 минути, а на мен би ми лишило 5 дни. Люпко към този момент ми даде няколко забавни съвета. Освен това е доста положителен човек, което е глътка пресен въздух в България, тъй като генерално хората тук са много отрицателни. С времето ще му намерим точното място и когато още веднъж влезем в ритъма на българския футбол през февруари, сигурно ще ни е от изгода. - Традиция ли е да давате бонуси на футболистите, които вкарват след статично състояние?
– Какво върша с парите си е моя работа (смее се). За благополучие имам доста и мога да ги поразхвърлям на места. Имаме много такива дребни игрички в тима. Не желая да изпадам в детайлности, само че това са мои решения. Между другото излиза ми много по-скъпо, в сравнение с беше писано в някои медии. - Вярно ли е, че излизате на вечери с футболистите?
– Вярно е. Не с всички, само че излизаме. Обичам да имам всекидневен контакт с играчите, а и не всичко да опира единствено до футбола. Обичам да ги опознавам Обикновено аз заплащам вечерята (смее се). - За какъв период е договорът ви? В две ваши изявленията първо казахте две години, а след това три…
– За две години. - Смятате ли, че има наклонност в съдийството в мачовете на Лудогорец?
– Има други хора в клуба, които могат да ви кажат повече по този въпрос. Доколкото разбирам, това не е почнало този сезон. Има доста приказки за огромна, мощна тайна доктрина в българския футбол. По принцип нямам доверие доста в такива неща. Но първо да кажа за Левски – в случай че погледнете последните им мачове, те имаха доста, доста, доста шанс със съдийските решения. Или то най-малко се надявам това да е шанс, а не нещо друго. По отношение на Лудогорец – да имаш 51 точки за 20 мача е безспорен връх в Европа този сезон. На какво се дължи – дали тъй като имат приказен тим, или тъй като имат доста положителни други неща? Според мен и на двете. Първа лига 20 кръг, неделя 16 декември  ЦСКА-София 2:1краен резулат  Ботев (Пловдив)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР