Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите преди предстоящия

...
Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите преди предстоящия
Коментари Харесай

Любо Пенев: Не искам да ни помагат, но и да не ни пречат

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев приказва пред медиите преди идния полуфиналът шампионата за Купата на България против Лудогорец. На конференцията Пенев не пропусна да разяснява дейностите на съдиите.

“За нас всички мачове са значими. Убеден съм, че футболистите осъзнават, че това е един от значимите мачове и сме в положително въодушевление. Тренираме, тимът играе добре, от което аз съм доста удовлетворен. Създаваме много положения, не се увенчават с триумф, само че с неизменност и самообладание това ще се случи. Играем добре. С времето това ще се реализира. Имаше една-две травми, само че като цяло разполагам с всички футболисти. Не си вършим сметки по какъв начин и с какъв резултат ще приключи мача. Търсим успеха. Как ще я търсим, няма да разясня. Трябва да играем добре и да вкарваме голове. Това са задачите, които слагам пред тима. Така ще отстраняваме всички странични фактори. Визирам съдиите от оня ден. Кабаков ще свири. Много опит, рутина. Аз имам вяра, че мачът ще премине в доста професионална атмосфера. Не желая да ни оказват помощ, само че и да не ни пречат. Така че съм малко по-спокоен ”, сподели Любослав Пенев, след което разяснява засадата и дузпата на ЦСКА-София - Арда (1:1), след които паднаха двата гола.

Много по-очевадни нарушавания има във и отвън наказателното поле, които не се дават. Свирете петсантиметровата засада на Йомов, като я има, само че след това не компенсирайте с измислени дузпи. Обичам да беседвам, диря разговор със съдиите. Не желая да ги подлагам на критика, само че това, което ме нервира е когато не са безпристрастни. Когато се появят едни трима, а по-късно и четвърти, и стартират да скапват работата на двата тима, това не е обикновено. Да не дублирам за милиарден и първи път - да свирят това, което е, а не това, което не е, да си го измислят. Това е тематика с доста дълбочина, само че не е в този момент моментът за коментар. Аз съм самоуверен човек, не ме пиртеснява нищо. За хубаво или неприятно, ще съм тук. Защитавам си клуба, за който работя. Така е и по този начин ще бъде. Момчетата би трябвало да знаят, че би трябвало да играем както на “Армията ”. И ще реализираме триумфа, който желаем. Може да има продължения и дузпи. Ако спечелим - съвършено, в случай че не спечелим - отново съвършено. Продължаваме напред. Трябва ли нещо да се сулчи? Никога не навеждаме глава. Това е ЦСКА. Особено аз като старши треньор. Докато аз съм треньор, играем единствено за победа и с високо вдигната глава ”, добави Любослав Пенев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР