Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим има намерение да остане

...
Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим има намерение да остане
Коментари Харесай

Рубен Аморим предпочита Спортинг пред това да премине в Тотнъм

Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим има желание да остане в тима, макар че е свързван с прекосяване в британския Тотнъм, заяви ДПА. Изглежда, че Антонио Конте ще прекъсна интервала си отпред на лондонския отбор в края на сезона, когато изтича договорът му. Италианецът изкара по-малко от две години в Тотнъм, като класира отбора за Шампионската лига, само че не съумя да завоюва трофей. Мениджърът на Нотингам Форест Стив Купър и Роберто Де Дзерби от Брайтън също са измежду претендентите за поста в Тотнъм.

Аморим притегли вниманието като един от най-хубавите млади треньори в Европа, като направи усещане в Брага, преди да премине в Спортинг през март 2020-ра и да завоюва купата с отбора в първия си цялостен сезон.

Запитан за интерес от страна на Тотнъм на конференцията си в събота, Аморим сподели: " Аз имам контракт със Спортинг за още три години и задачата ми е да стана най-малко още един път първенец за този интервал ".

" Ако спечелим две трофеи за това време, ще бъде крачка напред. Аз се интересувам от това да реализирам резултати, а не от това какво се приказва в чужбина ", добави експертът.

Аморим завоюва своя мач №100 със Спортинг предходната седмица при триумфа над Портимонензе с 1:0. Спортинг разреши на бранителя Педро Поро да се причисли към Тотнъм през януари, само че Аморим доста по-трудно ще премине в клуба от Северен Лондон.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР