Треньорът на Симона Халеп Патрик Муратоглу стана поредната известна фигура

...
Треньорът на Симона Халеп Патрик Муратоглу стана поредната известна фигура
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу защити Симона Халеп

Треньорът на Симона Халеп Патрик Муратоглу стана следващата известна фигура от света на тениса, която изрази поддръжката си за румънката, която през предходната седмица бе уличена в приложимост на допинг.

Муратоглу употребява профила си в обществените мрежи, с цел да отбрани Симона, описвайки я като " пример за почтеност " и състезател, който е изрично срещу всевъзможен тип допинг.

" Първо, желая да ви кажа какъв брой шокиран беше нашият екип, когато Симона ми сподели за позитивна допинг проба на US Open. За съвсем 30 години работа със стотици професионални спортисти в никакъв случай не съм срещал сходна обстановка. Познавам Симона добре и мога да ви уверя, че тя е пример за почтеност. Тя е изрично срещу всевъзможен тип допинг и знам, че в никакъв случай не й е минавало през разум да приема някакви неразрешени субстанции. Вярвам й на 100 %. Заедно ще се борим, с цел да потвърдим истината ", написа Патрик Муратоглу, който стартира взаимна работа със Симона Халеп през май тази година.

Преди няколко дни стана ясно, че двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Халеп е дала позитивна проба за неразрешената субстанция роксадустат, когато е била тествана по време на тазгодишния US Open.

Оттогава насам редица известни фигури в света на тениса се оповестиха в нейна поддръжка измежду които румънската легенда Иля Настасе, някогашният ментор на Халеп и Андре Агаси Дарън Кейхил, а през днешния ден и Патрик Муратоглу.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР