Треньорът на шампиона на Малдивите - Мазия, Иван Колев, сподели

...
Треньорът на шампиона на Малдивите - Мазия, Иван Колев, сподели
Коментари Харесай

Иван Колев: Повдига ми се от думата подмладяване“, някои играчи не трябва да бъдат в националния отбор

Треньорът на първенеца на Малдивите - Мазия, Иван Колев, показа пред подкаста на " Мач Телеграф " - " МачКаст " мнението си за представянето на националния тим на България.

Той разяснява и футбола в островната страна, както и обстоятелството, че бе определен преди дни за най-хубав треньор на индонезийския футбол.

" Намирам се в столицата на Малдивите - Мале. Обикновено следобедите с жена ми обичаме да се разхождаме на брега на океана. Такива места постоянно работят успокояващо. От два месеца съм треньор на първенеца на Малдивите - Мазия. В последните повече от 6-7 години те са хегемон в локалния футбол.
 Признание за Иван Колев в Индонезия
Признание за Иван Колев в Индонезия

Българинът бе определен за треньор на идеалния отбор на азиатската страна

Искат да създадат още една стъпка напред и да се показват по-достойно в азиатските шампионати, където нормално отпадат още в груповата фаза. Споделиха ми, че търсят треньор, който има опит в азиатските шампионати. Българското състезание е на много по-високо равнище от това тук. Има доста по-равностойни тимове в България. Тук са десетина и единствено три-четири са относително мощни ", съобщи той.

" Тук има един формален стадион и на него се играят мачовете. Освен него има още няколко терена, които се употребяват от всички тимове за подготовка. Клубът няма независимо оборудване. Иначе на трети април се открива сезонът с мач за Чалъндж къп. Това е мач сред първенеца на Малдивите и носителя на Купата.

Иначе направихме един прекрасен лагер в Саудитска арабия. Всичко беше на положително равнище и изискванията за работа бяха отлични. Работихме съществено и изиграхме четири контроли. Направихме солидна селекция. Хората тук са извънредно положителни и е наслаждение да се работи с тях. На острова има единствено един спорт, който вълнува всички и това е футболът ", продължи Колев.
 Иван Колев застава отпред на първенеца на Малдивите
Иван Колев застава отпред на първенеца на Малдивите

Очаква се в близко време 65-годишният експерт да поеме първенеца на Малдивите Мазия

" Зарадвах се доста, когато ме избраха за треньор номер 1 на индонезийския футбол. Това ме изненада, тъй като въобще не знаех, че ще има такава анкета. В петък през нощта ме разсъни един публицист, който ме поздрави и ми стана доста прелестно. Това е венецът на напъните, които поставих в Индонезия. Винаги съм се опитвал да подобавам реалистично към нещата. За мен е значимо да вършим крачка по крачка ", продължи той.

" В националния си има хора и ръководители, които допускам, че ще проучват загубите от Унгария с 0:3 и Черна гора с 0:1. Гледах и двата мача, даже този с черногорците го предаваха непосредствено тук на Малдивите. Вижда се какво е равнището на България. Изненада ме малко коментарът на Младен Кръстаич, който съобщи, че това са най-хубавите играчи на България. За мен това е много противоречив миг, тъй като отвън състава съгласно мен са оставени най-малко десетина положителни футболисти.

Тяхното равнище е по-високо от това на тези, които са извикани. Това си е мое мнение. Второто, което ми прави усещане е, че като чуя тази дума " подмладяване " и напряко ми се повдига, когато става дума за народен тим. Такова разбиране не може да има. Какво значи " подмладяване на народен тим "?! Излизаш да играеш пред 60 000 фенове на стадиона и би трябвало да обясниш на унгарските почитатели, че българите се подмладяват и по тази причина ще наподобяват зле... Това е несериозно!

В народен тим би трябвало да са събрани най-хубавите футболисти на дадена страна! А тези млади футболисти последователно могат да бъдат вкарани в националния, когато си заслужат мястото. Струва ми се, че някои от тях не са си заслужили мястото в клубните тимове, а са извикани в националния. Това ми идва малко повече ", съобщи Колев.

" Вероятно ще се създадат съществени разбори в този момент. Поне на този стадий тимът не е квалифициран и това се вижда. Има футболисти, които не са подготвени да играят на такова равнище ", приключи Иван Колев.
 Коловати: БФС да поеме отговорност за неуспехите на националите
Коловати: БФС да поеме отговорност за неуспехите на националите

Младен Кръстаич носи най-малка виновност, счита някогашният ас на Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР