Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар не знае дали опитът

...
Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар не знае дали опитът
Коментари Харесай

Мендилибар за Моуриньо: Както историята не печели финали, така и комплиментите не го правят

Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар не знае дали опитът на неговия тим в турнира Лига Европа има по-голяма или по-малка тежест от обстоятелството, че Жозе Моуриньо е с несравнимо по-богата биография във връзка с борбите за огромни титли от него самия.

За испанеца това е първи край, до момента в който Специалния досега има пет победи в пет финала в европейските клубни шампионати. Мендилибар обаче е убеден, че историята няма никакво значение в тези мачове.

„ Историята и опитът са нещо доста хубаво, само че това е единствено един футболен мач. И двата тима доближиха до този край изцяло справедливо, само че ще бъде мъчно за всеки от тях. За мен това е първи край, само че не е по този начин за моите играчи, за клуба или за Жозе Моуриньо. Не знам кое има повече тежест. Трябва да изиграем добър мач, в който да не позволяваме неточности, тъй като те костват скъпо.

Благодарен съм за това, което Моуриньо споделя за мен, за тима и за клуба, само че както историята не печели финали, по този начин и комплиментите не го вършат.

Не ме интересува какво ще стане в бъдеще. Затова и подписах за два месеца и половина. Дойдох в Севиля като незает, а договорът ми изтича на 30 юни. Ще работя до неделя. Ще се опитаме да спечелим този край и да изиграем по най-хубавия метод последния мач на „ Аноета “. Ще забележим какво ще стане по-късно, само че въобще не се тормозя.

Отборът на Рома е доста мощен в отбранителен проект. Те нямат потребност от доста благоприятни условия, с цел да отбележат гол и да завоюват. Не се тревожат доста от това какъв брой пъти ще стигнат до вратата на противника. Не са като нас. Чувстват се удобно да се пазят покрай личното си наказателно поле и да бъдат под напън ", съобщи Мендилибар на своята конференция преди утрешния край. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР