Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо заяви, че тайната на

...
Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо заяви, че тайната на
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо: Никога не спирайте да искате повече

Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо съобщи, че тайната на триумфа е в никакъв случай да не се задоволяваш и постоянно да искаш повече. Специалния приказва пред изданието " Форбс " и показа философските си разсъждения по отношение на футбола.

" Най-важното за един управител е да те следват. За да те следват, би трябвало да ти имат вяра. Обикновено ти имат вяра, в случай че са съпричастни към теб. Това значи, че носиш отговорност да не разочароваш екипа. Трябва да сте дружно от самото начало, да си имате доверие.

В университета имах професор, който споделяше: " Треньор, който знае единствено футбол, не знае нищо за футбола ". И до през днешния ден употребявам тези думи. Футболистите не са просто футболисти. Трябва да познаваи играчите, всеки е друг. Някой желае противоположна връзка, различен би трябвало да бъде стимулиран. Не ги слагайте под един знаменател, тъй като всички са разнообразни.

За един екип е доста значимо да накараш всеки по настрана да се усеща специфичен, да си съпричастен с всекки. Това идва от вътрешната страна. Изграждането на тактики значи да се опитваме да понижим непрадсказуемостта, а футболът поначало е подобен. Не можем да предвидим всичко. Но можем да упражняваме и да се приготвяме за разнообразни обстановки. Това ни дава известна сигурност, тъй като понижава рисковете.

Трудно е да преживееш даже една седмица, без да се постанова да вземеш мъчно решение. Как се оправяме ли? Понякога се приготвяме, само че в това време има моменти, в които би трябвало да се доверяваме на възприятията си. Ако не Ви харесва риска и това, което може да последва от него, в никакъв случай няма да съумеете. Понякога просто би трябвало да се решите, вместо да сте затрупани от напрежението към вас и просто да стоите безучастно.

Ключът е в никакъв случай да не се задоволяваш, постоянно да искаш повече. Всичко се върти към това " повече ". Никога не спирайте! Това няма общо с възрастта, въпрос на личностни качества е ", сподели Моуриньо.
 Манчестър Юнайтед и Арсенал ще се опитат да върнат Тами Ейбрахам във Висшата лига
Манчестър Юнайтед и Арсенал ще се опитат да върнат Тами Ейбрахам във Висшата лига

Те ще би трябвало да работят интензивно, с цел да убедят нападателя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР