Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти похвали специалната работа, която

...
Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти похвали специалната работа, която
Коментари Харесай

Анчелоти не пада духом заради контузените

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти похвали " специфичната " работа, която неговите футболисти правят този сезон преди гостуването на Алавес в Ла Лига в четвъртък.

Реал, който заема второ място в класирането, добави Дейвид Алаба към листата с към този момент шестима контузени, откакто австрийският национал получи контузия на коляното.

Но Анчелоти похвали наличните си играчи за битката с отбора на Жирона за първата позиция в таблицата и ги прикани да завършат 2023 година на високо равнище.

" Искаме да запазим положителната инерция, която имахме в последните няколко мача, да вземем трите точки и да приключим тази акция през 2023-а на високо равнище. Това е доста комплициран миг от сезона. Трябва да благодаря на играчите, че се оправиха. Не че вършим нещо извънредно, само че особено е това, което този тим прави в толкоз сложен интервал ", разяснява Анчелоти.

Сериозната травма на коляното на Алаба идва, откакто и Едер Милитао и Тибо Куртоа получиха същата контузия този сезон. Треньорът призна, че увреждането на кръстни връзки е ужасяваща травма и хвърли малко светлина по кое време Милитао и Куртоа могат да се върнат в игра.

" Скъсани кръстни връзки на коляното е ужасяваща контузия. Не можете да я предотвратите. Играчи, които не са имали никакви проблеми с коляното, са получавали тази травма. Това е нещо, което не можете да контролирате. Различно е от мускулните контузии, които могат да бъдат породени от отмалялост. Нека забележим какво ще се случи през втората половина на сезона. През март или април може да мислим, че Милитао или Куртоа могат да се завърнат, в случай че всичко върви добре с възобновяване им ", добави Анчелоти.
 Анчелоти: Много сме тъжни за Алаба, такова нещо не ми се е случвало през цялата кариера
Анчелоти: Много сме тъжни за Алаба, такова нещо не ми се е случвало през цялата кариера

" Никога не съм имал трима футболисти с такава травма "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР