Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е дал положителна

...
Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е дал положителна
Коментари Харесай

Треньорът на Джокович също с положителна проба за COVID-19

Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е дал позитивна проба за COVID-19. Шампионът от " Уимбълдън " през 2001 година разгласи това в обществените мрежи, като посочи, че позитивен е третият му тест. При предходните две проби е дал негативни резултати.

" За жал, след два негативни теста в последните 10 дни, разбрах, че резултатът на днешния - трети тест за COVID-19, е позитивен. Чувствам се добре и нямам никакви признаци. Искам да оповестя на всички, били в контакт с мен, че съм инфектиран и да ги помоля да подхващат всички нужни дейности да защитят себе си и своите близки. При мен продължава започнатата по-рано изолираност. Желая на всички инфектирани бързо излекуване ", написа Иванишевич.
View this post on Instagram
Nažalost, nakon dva negativna testa u posljednjih 10 dana, upravo sam saznao rezultate današnjeg, trećeg testa i on je pozitivan na Covid-19. Osjećam se dobro i nemam nikakvih simptoma. Želim obavijestiti sve koji su bili u kontaktu sa mnom na činjenicu da sam Covid-pozitivan i zamoliti ih da poduzmu sve potrebne korake da zaštite sebe i svoje bližnje. Ja nastavljam s ranije započetom samoizolacijom. Želim svim zaraženima što skoriji oporavak.

A post shared by Goran Ivanisevic (@goranivanisevicofficial) on Jun 26, 2020 at 3:43am PDT

Той е следващият инфектиран с COVID-19, който контактува с участниците в " Адриа Тур " - мини съревнования с благотворителна цел, проведени от Джокович в страните от някогашна Югославия. След като беше изигран един шампионат в Белград, конкуренцията се реалокира в Задар, Хърватия. Минути преди финала, първата ракета на България Григор Димитров разгласи, че е дал позитивна проба за ковид. Последва анулация на идващите мачове и всеобщо тестване. Оказа се, че инфектирани са още международният номер 1 Новак Джокович и брачната половинка му, последният противник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестванията на треньора на Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович.
Бащата на Джокович: Димитров нанесе огромна щета на нашето семейство "Той евентуално е пристигнал инфектиран отнякъде ", безапелационен е Сърджан Джокович
В сръбските медии се появиха информации, че българският тенисист е отказал да се тества за вируса, макар че се е чувствал зле. Бащата на Джокович - Сърджан, също поддържа концепцията, че болестта е тръгнала от Димитров, който след шампионата в Белград се завърна в родния си град Хасково, а по-късно пътува за Хърватия.
Мениджърът на Григор: Не му е предлагано да се тества по време на шампионата Георги Стоименов обясни, че българинът е следвал всички правила
Мениджърът на Григор - Георги Стоименов, отхвърли българинът да е имал опция да се тества по време на конкуренцията.

Иванишевич беше непроменяемо до Ноле по време на шампионатите. Първият му тест е бил изработен при идването му в Задар, защото е имал температура. Тогава тестът е била отрицателна. Вторият е бил незабавно, откакто стана ясно, че Димитров е с COVID-19, а третият - преди ден.

Сръбските медии напомнят, че Джокович и Иванишевич са били в контакт с министър-председателя на Хърватия - Андрей Пленкович, който обаче не е в изолираност. Той интензивно се среща със симпатизанти преди изборите на 5 юли в страната.

PVRH @AndrejPlenkovic: Kada je ideja ovogodišnjeg @AdriaTennisTour predstavljena #VladaRH je podržala projekt imajući na umu značaj sporta za Hrvatsku, ali i za turizam. Ovo je velika promocija Zadra i Hrvatske s obzirom na to da se trenutno ne igraju @WTA ni @atptour. pic.twitter.com/UnzaLatUAO
— Vlada Republike Hrvatske (@VladaRH) June 20, 2020
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР