Треньорът на националния отбор по джудо Атанас Герчев сподели на

...
Треньорът на националния отбор по джудо Атанас Герчев сподели на
Коментари Харесай

Атанас Герчев: Ивайло беше ощетен в Доха, но състезанието беше отлично

Треньорът на националния тим по джудо Атанас Герчев показа на конференция в Пресклуб “България”, че Ивайло Иванов е бил ощетен от съдиите в полуфиналите на Мастърс шампионата по джудо в Доха в категория до 81 кг. Иванов беше надвит на полуфинала от нидерландеца Франк де Вит, а по-късно завоюва бронзов орден.

" Едно положително сътезание за нас. Бих споделил чудесно. Не желая да изпадам в някакъв вид извинителен режим, само че срещата на Ивайло, която той загуби, в действителност беше ощетен. Другият играч го хвана за крайници, което при нас не е позволено, само че го подминаха. Ивайло сподели едно положително равнище и класа. Състезанието беше тежко, класни състезатели даже не стигнаха до медалите. Доволен съм много от това съревнование ", показа Герчев.

Той изрази удовлетворение и от представянето на Янислав Герчев в категория до 60 кг: " Янислав също сподели, че има някакви качества. Вече му се случва за повторно да победи международен първенец - можем да чакаме от него повече. "

Герчев-старши приказва и за травмата на Ивелина Илиева, която отпадна в първи кръг в категория до 57 кг при дамите: " На Ивелина (б.а. Ивелина Илиева в кат. до 57 кг) травма й попречи да продължи напред и да забележим какво ще реализира. Говорих със Свилен Скерлев. Магнитен резонанс е изработен, само че към момента е много неразбираем и няма нищо изрично. Аз съм се научил преди да съм сигурен, да не приказваме. За момента би трябвало да се изчака да спадне оттокът и да се направи нов резонанс. Тя има олимпийска квота, тъй че може да бъде спокойна. Има единствено теоритичен късмет да я изместят от квотите, действителен не. Опции постоянно има - доста състезатели са играли на огромни надпревари с травми. Въпросът е да се изчака умерено и да забележим по какъв начин ще стоят нещата. "

Герчев отговори и на въпрос кои са най-силните качества на Ивайло Иванов: " Той е доста надарен, влиза от невероятни положения и хвърля. Мотивацията му е убийствено огромна. Още от преди Рио де Жанейро той си е поставил капаците и си е споделил какво желае да реализира и взаимни отстъпки няма. Неговата централизация - събира се, гледа си надпреварата. "

Той добави, че идващият сигурен шампионат от Големият шлем в Тел Авив през февруари. Дотогава подготовката ще продължи с лагери в Сливен и Турция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР