Треньорът на националния отбор на Нова Зеландия по футбол Дани

...
Треньорът на националния отбор на Нова Зеландия по футбол Дани
Коментари Харесай

Нова Зеландия се похвали, че ще играе контрола с Белгия

Треньорът на националния тим на Нова Зеландия по футбол Дани Хей се похвали, че играчите му ще имат невероятната опция да премерят сили с едни от най-силните футболисти в света, защото е проведена контролна среща с отбора на Белгия.

Мачът сред "кивитата " и лидера в ранглистата на ФИФА ще се играе на 8-и октомври, само че към момента се чака удостоверение дали на стадиона в Брюксел ще бъде допускана аудитория или не. Мачовете на националните тимове бяха спрени от март насам, самото Европейско състезание беше преместено за следващата година, само че през септември се възобновяват с първите срещи от новото издание на шампионата Лига на Нациите.

В първата половина на октомври пък белгийците са вписали в календара си три инспекции, като с изключение на с Нова Зеландия, те ще гостуват на Англия на 11-и и на Исландия на 14-и октомври. Нова Зеландия, която е номер 1 в ранглистата на зона Океания, се пробва да поддържа равнище на мачовете си, като провежда контроли надалеч от вкъщи с по-силни съперници.

Така срещата с бронзовите медалисти от Мондиал 2018 идва тъкмо в точния момент. "Шанса да играеш против тим номер 1 в света е необикновен. Това е същинска и действителна опция да видиш какъв брой си покрай най-хубавите футболисти в света ", радва се Дани Хей.

Изпълнителният шеф на федерацията на страната Андрю Прангъл пък се надява, че срещата ще увеличи цената на играчите от Нова Зеландия и те ще си намерят по-добри тимове в Европа, въпреки и в този момент да има много състезаващи се на Стария континент.

"Да се провежда от в този момент за есента такова събитие си е предизвикателство, само че професионалните клубове, а напоследък шампионатите дават кураж, че футболът ще бъде както преди. Радващо е, че имаме и толкоз играчи в Европа, което прави организирането на лагера на отбора много елементарно ", удовлетворен е Прангъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР