Треньорът на Надал: Контузията му е по-сложна от предвиденотоПредставителите на

...
Треньорът на Надал: Контузията му е по-сложна от предвиденотоПредставителите на
Коментари Харесай

Световната федерация по хандбал към България: Поставихте стандарт, който трудно ще бъде достигнат

Треньорът на Надал: Контузията му е по-сложна от плануваното

Представителите на Световната федерация по хандбал (IHF) сложиха отлична оценка на България и Организационния комитет за провеждането на Световната купа за мъже във Варна.

„ Всички бяхме нетърпеливи да дойдем във Варна. Както знаете към този момент организирахме една Световна купа в България преди няколко години, само че в други зали. Аз съм за пръв път във Варна. Имах избрани упования, които се оправдаха. Имахме прелестни условия тук. Казах на президента на Българската федерация Росен Добрев, че сложи стандарт, който мъчно ще бъде доближат. Наистина сме задоволени от организацията. Имаме фантастична зала, отлични условия в хотелите. Много сме щастливи от постигнатото “, сподели шефът надпревари в IHF Патрик Стръб.

В същия дух се изрече и Пер Бертелсен, който е ръководител на комисията по организация и надпревари в Световната централа.

„ Трудно ми е да кажа освен това за град Варна, тъй като пристигнахме от летището в хотела, оттова в залата и назад. Но се усещам добре. Хотелите, както за формалните лица, по този начин и за тимовете са доста положителни. Бях тук на Световната купа в Габрово и Велико Търново и бях малко обезпокоен. Но този път сте свършили в действителност фантастична работа. Добри хотели, добра храна, хората са доста благи. Българската федерация постоянно е отсреща за нас и тимовете. Надявам се този шампионат да притегли нови деца в българските клубове. Бях доста благополучен да видя толкоз доста фенове на мачовете ви “, съобщи Бертелсен.

Представителите на Световната централа разясниха и спортно-техническото качество на шампионата.

„ Нивото на обособените мачове и тимове варира. На това равнище имаше доста положителни и доста не чак толкоз положителни отбори. Отбелязваме и обстоятелството, че за играчите е мъчно да играят толкоз доста срещи една след друга. Някои от тях са доста изтощени, а ние би трябвало да се грижим за здравето им. Защото, когато са изтощени може да се стигне до травми “, сподели Пер Бертелсен.

„ Това е забавно съревнование. Очевидно има разлика в представянето на тимовете. Но виждате, че всеки отбор има играчи с огромен капацитет. Хубаво е да забележим, че по цели свят, по всички континенти има развиване, което е обещаващо за бъдещето. И ние би трябвало да им помогнем да надграждат “, изясни Патрик Стръб.

Както е известно, България кандидатства за домакинство на Световно състезание по плажен хандбал през 2024 година Въпреки че нямат директно отношение към тази вариация на хандбала Бертелсен и Стръб демонстрираха оптимизъм по отношение на възможностите на страната ни да го получи.

„ Колегата Марек Горалчик направи ревизия, след която е останал с доста положителни усещания. Аз персонално не съм зает с плажния хандбал, само че също мисля, че ще е добре да дойдем в България. А считам, че това ще е добре и за Българската федерация “, съобщи Пер Бертелсен.

„ През август би трябвало да вземем решение. България е потвърдила, че може да приема такива събития и изключително през 2021 година, когато организирахте Европейското състезание по плажен хандбал. Имате отлични условия. От сътрудника ни, който направи инспекцията тук научихме, че всичко е удовлетворяващо. Но естествено, това също е съревнование. Има и други претенденти, тъй че би трябвало да изчакаме до август “, добави Патрик Стръб.

Както известно, златните медали от 4-ото издание на Световната купа завоюва Куба, а България се окичи с бронза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР