Треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели вижданията си след успеха

...
Треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели вижданията си след успеха
Коментари Харесай

Пиоли: Детайлите правят разликата в Серия А, Ливърпул не е непобедим

Треньорът на Милан Стефано Пиоли показа вижданията си след триумфа с 2:0 над Салернитана. Опитният експерт разяснява още битката за Скудетото с отборите на Наполи и Интер, както и идния конфликт с Ливърпул на „ Сан Сиро “, който ще бъде решителен за класирането на „ росонерите “ в елиминационната фаза на Шампионската лига.

„ Удовлетворен съм от положителното показване и приличната победа, тъй като някои хора я бяха приели за даденост. Щеше да е по-добре да отбележим повече попадения, изключително поради броя на основаните от нас положения. Нашият тим обаче сподели зрялост, неизменност и израстване. Хареса ми метода, по-който контролирахме мача и създавахме положения, макар че предприемахме доста малко опасности. Замених Рафаел Леао на почивката, тъй като получи удар в крайници. На него му е комфортно на левия фланг и е сложен за бранене в обстановки един против един. Той обаче би трябвало да прави още повече и да употребява скоростта си “, съобщи Пиоли след дуела.

„ Бях планувал много равностойна битка в челото на класирането. Честно казано, чаках още повече тимове да са събрани в няколко точки. Мислех, че Ювентус, Рома и Лацио ще са по-близо до топ 4. Детайлите вършат разликата в Серия А. Може би травмите и евроучастието ще са основни в битката за Скудетото. Във втори следващ сезон започнахме доста мощно, само че се нуждаем от по-голямо неизменност “, продължи треньорът.

„ Това, че към този момент се изправихме против Ливърпул през този сезон, ни дава малко повече информация и по този начин знаем какво ни чака. В Европа няма по какъв начин да се оправиш без качество или интезитет, тъй че това би трябвало да са главните ни характерности във вторник. Ливърпул непрекъснато играят с отвесни пасове и умеят да трансформират темпото със своите трима нападатели. Те са измежду тимовете, които могат да се целят в трофея на Шампионската лига през този сезон. Искахме да сме в обстановката, в която се намираме, тъй че в този момент единствено можем да покажем най-хубавото, на което сме способни. Знаем, че е неизбежно Ливърпул да ни основат проблеми, само че също по този начин могат да се отворят пространства, тъй като те несъмнено не са непобедими или непроницаеми в отбрана “, сподели още Пиоли.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР