Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от победата с

...
Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от победата с
Коментари Харесай

Пиоли: Трябва да подобрим състава, за да сме конкурентни

Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана удовлетворен от успеха с 1:0 над Ювентус и класирането на отбора му за топ 4 и за присъединяване в Шампионската лига. Въпреки това той предизвести, че има потребност от възстановяване на състава, в случай че клубът желае да е конкурентен и през идната акция.

" Очевидно Шампионската лига ни даде доста повече, в сравнение с чакахме и бе тъжно да отпаднем на 1/2-финала от Интер, само че направихме повече, в сравнение с някой очакваше. В същото време обаче не се справихме толкоз добре в Серия " А ", само че се класирахме за Шампионската лига за трети следващ сезон, не помня от какъв брой време това не се бе случвало. За пръв път ми се пробвах да сме конкурентни в два шампионата, само че се оказа, че ни липсва нещо. Сега ке радваме на тази победа и клаисирането ни в топ 4, само че това бе чудноват сезон по доста аргументи. Няколко месеца бяхме без главния си вратар, а играчите трябваше да пътуват до Катар за Световното състезание, което разцепи сезона и бе необичайно за всички. Отне им време да се върнат към най-хубавата си форма ", съобщи Пиоли.
 Милан изтръгна победа в Торино и ще играе в ШЛ за сметка на Ювентус Милан изтръгна победа в Торино и ще играе в ШЛ за сметка на Ювентус
Футболистите отпразнуваха триумфа над Юве с обща прегръдка, а съгласно треньора това е хубаво.

" Момчетата имат право, тъй като те бяха основните герои този сезон. Те отпразнуваха заслужена победа и мога единствено да им благодаря. Истина е, че през януари и февруари имахме сложен интервал, само че те не стопираха да работят, да имат вяра и да бъдат сплотени ", добави наставникът.

След това той приказва и за идния трансферен прозорец и какво чака да се случи.

" Всичко зависи от това какво чакаме и какво можем да вземем. Ако желаеме да сме конкурентни и да спечелим Скудетото или да се представим по-добре в Шампионската лига, то явно тимът би трябвало да бъде усъвършенстван. Трябват ни мощни играчи, които да вдигнат равнището ни. Нямам искания дали ще са млади или не. Обичам да работя с млади футболисти, само че значимото е да имаме разнообразни варианти. Ако те са млади, ще би трябвало да сме подготвени да изчакаме да се развият, както сторихме с Леао и Тонали, които бяха подложени на критика първоначално. Ако желаеме да се борим за трофеи, ни трябват мощни играчи. Дали можем да си позволим огромни покупки, би трябвало да попитате шефовете, не мен. Малдини и Масара споделят със притежателите и знаят с какви запаси разполагаме ", сподели още експертът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР