Треньорът на Милан Дженаро Гатузо предупреди играчите си да не

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо предупреди играчите си да не
Коментари Харесай

Гатузо: Милан още не е Брад Пит, грозен е като брадата ми

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо предизвести играчите си да не се поддават на страстите поради позитивната серия, в която отборът се намира. Наставникът съобщи, че чака от подопечените си да се отнесат доста съществено към идния турнирен дуел с Удинезе.

Двубоят на „ Фриули” ще има по-особен заряд, тъй като от другата страна като треньор застава Масимо Одо. Двамата с Гатузо бяха част от националния тим на Италия, който донесе последната международна купа – тази от 2006 година.

„ Толкова неща ни свързват с Масимо Одо. Той е образован и занимателен вид, чийто триумфи приказват сами за себе си. Отнасял не един и два пестник в лицето от мен поради шегите си, защото имахме много разнообразни показа по какъв начин би трябвало да се приготвяме за мач”, с усмивка съобщи Гатузо.

Февруари - решаващият месец за Милан

„ Нужно е да се представим по отличен метод на следващия ден, с цел да вземем положителен резултат. Удинезе е физически здрав тим, принуждават съперниците да отстъпват, само че също по този начин умеят да контраатакуват на скорост. Не би трябвало да бъркаме на никое място, тъй като сега Наполи и Ювентус са в по-добра форма.”

„ Росонерите” бяха относително пасивни през януарския трансферен прозорец. Габриел Палета приключи контракта си с клуба по взаимно единодушие, а Густаво Гомес продължава да води договаряния с Бока Хуниорс. „ Не желаех нито един нов състезател, защото твърдо имам вяра в този състав. Клубът ме попита дали нуждая се от каквото и да било, само че позицията ми си остава същата – добре сме и така”, добави Рино Гатузо.

„ Познавам концепциите си и усърдната работа на моя екип. Опитвам да оставам крепко стъпил на земята и да не чета кой знае какъв брой какво се приказва за мен, тъй като пътят е доста дълъг. Не бива да забравяме какво говореха хората единствено преди 6 седмици, другояче ще настъпи декаданс. В момента още не сме Брад Пит, би трябвало да продължим да бъдем грозни като мен и брадата ми, с тъмни кръгове под очите ни.”

Милан хвърля тежката артилерия против Лудогорец

„ Чувам че се приказват неща за място в Шампионската лига, само че все още даже не попадаме в местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа.”

„ Вече позволяваме по-малко голове, тъй като в този момент всички оказват помощ в отбрана, в това число и нападателите. В тренировките непрекъснато упражняваме играта в линията, контрите и превантивното покритие. Лесно е за един треньор да работи, когато отборът му поставя толкоз доста внимание”, сподели още Гатузо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР