Треньорът на Марица Борислав Крачанов е радостен от формата на

...
Треньорът на Марица Борислав Крачанов е радостен от формата на
Коментари Харесай

Борислав Крачанов пред БНТ: Това, че сме загубили само един гейм този сезон е нормално

Треньорът на Марица Борислав Крачанов е щастлив от формата на неговите възпитанички, въпреки да чака да подобрят представянията си, с цел да доближат оптимална форма.

Шампионките се постановиха над Левски с 3:0 гейма.

" Не мога да кажа, че имахме проблеми единствено във втория гейм. Имахме проблеми от елементи и в първия. Лошото е, че през днешния ден се случи противоположното. Преди пет мача имахме проблеми с втория гейм, само че през днешния ден стартирахме мощно втория гейм и се разпиляхме когато не би трябвало. В третия бяхме по-събрани и намалихме грешките. Станахме по-агресивни в офанзива, което способства за по-голямата разлика ", показа той.

Борислав Крачанов твърди, че високите упования в клуба са оправдани.

" В треньорския щаб не ни интересува статистиката. Гледаме да не пренасяме тази тежест на девойките. Съсредоточени сме в това, по какъв начин да се развиваме и да надграждаме играта ни. Това, че сме изгубили единствено един гейм този сезон е обикновено. И през днешния ден бяхме напът да загубим гейм ", добави той.

Наставникът призна, че тимът му може да се усъвършенства даже още повече.

" Работим с всеки минал мач да ставаме по-добри, мощни и непрекъснати. Сезонът е дълъг, има още време. Със сигурност и другите тимове ще станат по-силни. Надявам се да продължава да има разлика сред нас и останалите тимове. Разбира се, че има детайли в играта ни, които не ми харесват. Днес се видя, че изоставаме в посрещането. Работим непрекъснато, само че това е детайл, който желаеме време и успокоение в самите посрещачи. Има неща, които започваме да оправяме. Надявам се да подобрим посрещането ни, с цел да имаме опцията да играем с нашите централни блокировачки, които за момента са най-хубавите в България ", твърди той.

Старши треньорът на Левски Петър Шопов цели неговите състезателки да натрупат опит с всеки мач.

" Определено можем да извлечем позитиви от през днешния ден. Два гейма играхме добър волейбол. Имахме два геймбола. Опитът на Марица се появи и съумяха да ги обезвреждат. Все още нямаме убеденост. Нормално е. Основните ни фигури са млади. Вярвам, че с времето ще го преодолеем. Представяме се добре. Можем да съжаляваме за изпуснатия първи мач с ЦСКА. Идеята на цялата ни работа е да работим с по-младите, с цел да израстват и да надграждаме всеки мач. Мисля, че ще изглеждаме по-добре ", има вяра той.

Волейболистката на Марица Добрина Христоскова призна, че равнището на родното волейболно състезание не е на мечтаното равнище.

" Винаги може и по-добре. Отпуснахме се в доста моменти. Можехме да бъдем и по-категорични. Знаем, че при нас постоянно има разпределяне във втория гейм. Надявам се да преодоляваме този проблем по-лесно с всеки идващ мач. Все още не знаем за какво се получава. Понякога си мислим, че тимът против нас самичък ще се бие. Нивото на шампионата не е доста високо. Надяваме се да се усъвършенства с всяка година и да има по-голяма конкуренция. Надявам се да оказвам помощ на тима с каквото мога ", счита тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР