Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че ще спи

...
Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че ще спи
Коментари Харесай

Хосеп Гуардиола: Ще спя малко по-добре, когато Юрген Клоп си тръгне

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола съобщи, че " ще спи малко по-добре ", откакто неговият " максимален противник " Юрген Клоп раздруса футболния свят с решението си да напусне Ливърпул в края на този сезона.

Мениджърът на " алените от Анфийлд " постоянно беше главният съперник на Гуардиола за купата в Англия.

Макар че каталунският експерт значително излезе отпред във връзка с трофеите по време на ерата на съперничеството си с Клоп, испанецът е наясно със опасността, която съставляват немският управител и неговият тим.

Испанецът отдаде респект на германеца след в четвъртия кръг на Купата на Англия.

" Той е безусловно необикновен управител, не го познавам от близко, само че мисля, че е и необикновен човек. Имам възприятието, че когато той си тръгне в края на сезона, част от нас в Манчестър Сити също ще си тръгне. Те са най-големият ни противник през последните години ", съобщи той.

Въпреки че двамата треньори в никакъв случай не са били близки другари по време на престоя си в Англия, взаимното им почитание е ясно. 53-годишният Гуардиола може да бъде съпричастен с 56-годишния си сътрудник за решението му, откакто през 2012 година си потегли от Барселона по сходни аргументи.

" Всички мениджъри ще се усещат изтощени, когато са изкарали доста години в даден клуб. Чувствах нещо сходно в Барселона, тъй че го разбирам изцяло ", сподели той.

Въпреки че Сити завоюваха последните три трофеи във Висшата лига, царуването им още веднъж е застрашено от Клоп през този сезон. В момента Ливърпул се намира на пет точки от втория Сити, само че с мач преднина. Последният им конфликт във Висшата лига ще се състои на 9 март, когато Сити ще гостува на " Анфийлд " за основен конфликт в конкуренцията за купата.

" Той беше най-големият ми противник, тъй че мисля, че ще ми липсва. Изпитвам известно удовлетворение, тъй като без него ще дремя малко по-добре в нощта преди да играем против Ливърпул, само че му искам всичко най-хубаво. Той не признава, само че ще се върне ", сподели Гуардиола по адрес на Клоп.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР