Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде мнението си за успеха

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде мнението си за успеха
Коментари Харесай

Дамбраускас: Няма отбор, който да ни уплаши

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде мнението си за триумфа с 3:1 над Мура в третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Следващият противник на " орлите " е Олимпиакос.

" Беше доста мъчно. Шампионската лига са тъкмо такива дуели. Ние реагирахме добре след позволения гол. Вкарахме положителни голове, изключително вторият, който обърна нещата в наша изгода. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два доста положителни мача за нас. Мисля, че Мура дойде през днешния ден проведен, с проект. Накара ни да се усещаме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те несъмнено ни оказаха огромен отпор. Може би ни липсваше малко сила, заостреност, увереност. Ако погледнем към статистиката и индикаторите на играчите ни за физическите индикатори, сигурно времето повлия на това. В последна сметка не ни разреши да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави в предно поле. Все отново успяхме да си подсигуряваме европейски футбол до декември. Имаме още една опция да създадем идната крачка по пътя към групи на Шампионска лига ", стартира Дамбраускас.

" Вкарахме доста рано в мача. Имахме обстановки, в които не се справихме добре в прехода, който правихме. В други го правихме добре с топка в крайници, само че това се случва. Важно е да можеш да управляваш добре тези процеси. Имаше обстановки, в които Кахлина трябваше да се намесва. Това са моменти на шанс, организация. Неща, които се случиха, тъй като мислехме повече за офанзивата и по какъв начин да вкараме втори гол. Бяхме уверени, че ще го създадем. Ако бяхме повели с два гола, щеше да е доста по-лесно. В ДНК-то на Лудогорец е да вкарва колкото се може повече ", подчертава той.

" Най-важното е да не смъкваме крайници от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крайници и притежание на топката към 70% е нещо положително за нас. Когато сме с нея, обхождаме вратата на съперника, усещаме, че държим дуела в наш надзор. Щастлив съм, че вкарахме три попадения ".

" Искаме да изградим добра група от футболисти, която да господства с топка в крайници. Мисля, че се представихме на нужното равнище. В дуелите от ШЛ би трябвало да сме по-умни. Няма по какъв начин да пренебрегваме грешките и от на следващия ден започваме да работим над тях и да се готвим за идващия дуел, който не е по-малко значим ".

" Със сигурност имаме ширина и качество. Имаме един добре селектиран тим, на който можем да разчитаме да вършат разнородни неща. Трябва да проучваме добре нашите съперници. В последна сметка се опираме до нас. Днес го направихме също и се радваме, че продължаваме напред. В последна сметка имахме хора, които се появиха последните минути в дуела и е значимо за нас, че хора като Ману влизат и осъществят. В предния мач стартира изначало. Радвам се, че имаме хора, които оказват въздействие върху срещите ", продължи Олимпиакос.

" Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкоз огромно затруднение или не толкоз огромно. Всички знаете какъв брой огромен отбор са те. Най-важното за нас, тук в Разград е да се подготвим за съботния мач - физически и тактически. Няма тим, който ние следва да бъдем уплашени и да се опасяваме да се надиграваме. Ние желаеме топката и да покажем какъв брой сме положителни, вълнувайки нашите почитатели с футбола, който играем. Щастливият състезател е добър състезател.
 Лудогорец победи Мура с 3:1 в Шампионската лига
Лудогорец се изтеза, само че надделя коравия тим на Мура

Разградчани се класираха за третия прелиминарен кръг на Шампионската лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР