Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди домакинството на ЦСКА,

...
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди домакинството на ЦСКА,
Коментари Харесай

Анте Шимунджа: Срещу ЦСКА ще играем с най-доброто

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа приказва преди семейството на ЦСКА, като засегна всички забавни тематики към първенците.

„Имаме мотивация да даваме най-хубавото в мачовете до края„, стартира Шимунджа. „Шампионатът и Купата са два разнообразни шампионата и може да има изненади. След двата мача споделих, че Левски беше по-добрият тим и заслужава да бъде на край. Нашият тим имаше мотивация и предпочитание да бъде на край. Станахме първенци, тъй като имаме качествата. Точковата разлика е поради нашите качества. Имаме доста млади играчи, които ще демонстрират качествата си. Това е едно от най-важните неща, за които работим. Когато станеш първенец за първи път всички споделят окей, само че когато станеш 11 пъти първенец това към този момент е качество. Конкуренцията не спи. Това е дълготрайна работа, мислим за бъдещето. Питате ме за Левски, само че Левски е зад нас с 24 точки, това е действителността, само че не се успокояваме от този факт “, продължи словенецът.
Шимунджа приказва и за дербито с ЦСКА. „ Винаги, когато избираме играчи, избираме тези, които са най-добре готови. Срещу ЦСКА също ще е по този начин. Всички футболисти са конкурентноспособни. Настройката е най-хубавите и най-подготвените да бъдат на терена “, уверен е той. „ Знам какво е дерби. В моята страна съм играл доста. Този мач е и за почитателите на двата тима. Щастлив съм, че ще мога да повеждам тима против ЦСКА. Мотивацията ще е висока. Съперникът има недостатъци и е значимо да се възползваме от тях. Не знам какво мисли ЦСКА и дали ще бъдат съсредоточени повече за финала за Купата. Нас това не ни интересува, интересува ни какво мислем ние. Лудогорец няма да играе против Алън Пардю, а против ЦСКА “, добави още той.
Анте Шимунджа разяснява и положението на тима от момента, в който той пое кормилото. „ Нормално е, когато има промяна на треньора, играчите да демонстрират мотивация. Периодът ми на работа е къс и не мога да трансформира доста неща. Работим психически и прочувствено. Не мога да направя съпоставяне сред този тим и този, който игра против Мура, защото има играчи, които са си тръгнали към този момент “, сподели още експертът.

Анте Шимунджа разкри и какво е неговото мнение за зимната селекция на Лудогорец, която беше огромна.
„ Селекцията в Лудогорец е направена дружно със спортно-техническия отдел. Някои играчи имат потребност от повече акомодация, други – от по-малка. Нашите футболисти имат качества и е въпрос на време да ги покажат. Това е пътят за бъдещето. Работим, с цел да продължим дружно. Вече имаме диалози със скаутското звено. С господин Караманджуков поддържаме непрекъсната връзка. Гледаме напред към бъдещето и към развиването на нашата група “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР