Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред БНТ за трансферите

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред БНТ за трансферите
Коментари Харесай

Мъри: Ще се опитаме да имаме тройка нападатели, които да бъдат по-раздвижени

Треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва пред " Българска национална телевизия " за прехвърлянията на " Герена ", жребия за Лигата на конференциите, който опълчи " сините " против ПАОК и упоритостите на отбора за идващия сезон.

" Това ще са играчите, ще продължим да работим с тази група. Ако има изходящи прехвърляния и се оголим ще помислим за други футоблисти. Да, Роналдо е нападател, може да играе и по фланга. Не е чист голаждия.

На този стадий не можем да кажем, че имаме проблеми с нападанието, откакто постигнахме позитивни резултати. Имаме и Марин Петков, Билал Бари и Илиян Стефанов, Ивелин Попов всички те могат да играят в офанзива. Ще се опитаме да имаме тройка нападатели, които да бъдат по-динамични и раздвижени.
 Петър Хубчев с изявление за Левски и паспорта
Петър Хубчев с изявление за Левски и паспорта

Ето какво показа

Можехме да вземем Роналдо през зимата без трансферна сума, само че управлението реши, че можем да си позволим тази дребна сума за подобен млад състезател от чужбина. Спонсорът пое огромна част от нещата. Да приказваме за транферна сума е несериозно ", показа Мъри пред " Българска национална телевизия " по отношение на новия състезател в отбора - Роналдо.

" Хапката е огромна. Не помня от какъв брой години Левски не е имал подобен чоп. Ако трябваше да избираш от пет тима, които не искаш да се паднат, ПАОК сигурно е от тях. Ние би трябвало да търсим нашето развиване, жанр, метод на работа, да се подобряваме. Имаме тим, който може да опита да се опълчи на ПАОК по най-хубавия метод. Ако успеем, естествено ще сме удовлетворени, в случай че не ще би трябвало да работим. Има тактика и проект за развиване. Не би трябвало победа или загуба да ни отклонява от пътя. Доста рано пристигнаха позитивите и трофея. Това резервира поддръжката и любовта към тима ", показа той за жребия за Лигата на конференциите.
 Левски уважи паметта на легендата Георги Соколов
Левски уважи паметта на легендата Георги Соколов

Соколето е един от най-големите гении в историята на клуба

" В контролата против Септември се видя, че от прекомерно хубаво има несериозно отношение към играта в отбрана. Това е мой проблем и ще се опитам да го реша. Ако някой си мисли, че ще го оставя да живее в илюзия и да позволява обикновени неточности - с името Левски взаимни отстъпки не върша. Много позитиви получи тимът в това число и аз - това нещо би трябвало да се заслужи. Играчите да схванат, че от тук нататък уговорките им са по-големи.

Трябва да играем по-добре. Да запазим стръвта и желанието за игра. Това е първото и главно нещо. Без упоритост, предпочитание, примамка и експанзия това са съществени неща за футбола. Когато си поставихме цели дори не гледах и класирането. В един миг много кръгове не смеех да погледна класирането, когато сложих цел да влезем в Европа. В идващия миг погледнах че съм в тренорската стая на Левски. Който и да е треньор или началник в Левски, би трябвало да си слага най-високи цели.

Имаме играчи, които имат достътчно самочувствие и убеденост да играят на високо равнище. Най-важното е колективът. Отборът да играе като часовников механизъм. Да компенсираме класата на ПАОК.

Малко допълнително ми идват фантазиите на този стадий. Аз имам вяра доста в треньорската работа и колектива на терена. Казах ви, че можем да приключим рано присъединяване си в Европа, само че това е обикновено когато толкоз време сме отсъствали от европейските клубни шампионати и сме изгубили от коефициента си.

Аз съм по работата и споделих, че мога да обещая само работа и почтеност. Надявам се една стъпчица да сме по-уверени и по-добри от предходната година. Ако това се случи, значи сме свършили много работа. Не всякога ще зависи единствено от футболистите всичко ", добави Стоилов.

" Херо се е справял в тежки обстановки и шампионски тимове. Да не изхождаме от другарските ни връзки, аз съм се учил от него като треньор. Най-важно е сега от БФС да преценяват кой е индивидът който може да свърши работа. Думата подмладяване е неизпълнима щом споделяме, че че в този момент нямаме тим представяте ли се да махнем всички опитни играчи. Най-лесно е да си тръгне някой треньор или да го уволниш. Най-важно е да мислиш кой ще назначиш ", показа той по тематиката кой би трябвало да е селекционер на националния тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР