Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде обширно интервю за

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Мъри: Мисията ми в Левски е лична

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде обстойно изявление за предаването "На фокус с Лора Крумова " по NOVA. Той разкри забавни неща от работата си в клуба.

„ Ангажиментът, който имаме е голям, би трябвало да работим. Идвам на "Герена " малко след 9 и стоим до момента в който имаме работа. Според мен имаме доста дребни неща за оправяне, с цел да стигнем до огромните. Личният образец е най-хубавото за колектива. След като ние сме тук, оттова надолу би трябвало да мислят те да идват. Имало е клубове, в които съм отивал час и половина преди тренировката и по-късно ме няма. Имам отговорности и задължения към Левски, които би трябвало да покрия като работа “, сподели Стоилов.

„ Не съм доста прелестен за началник, даже за чистачките. Много съм тегав. Не желая никой да ме обича, всички ме ненавиждат. Като дойдат резултатите след това се обичаме доста. В България, в случай че не се ръководи с твърда ръка, мъчно се реализира резултат. Не приказвам да си деспот, а да искаш да става както би трябвало. В нашата реалност сме царе на имитацията. Старая се да ги заобикалям “, добави още треньорът на Левски.

„ Дълги години съм тук и като футболист и като треньор. Виждам, че положителният чичко на никого не е благ. Рано или късно всичко опира до свършената работа. Ако си затваряме очите за проблемите, то рано или късно те удря в главата. Краят в спорта или футбола постоянно е отрицателен. Докато си в процеса би трябвало всичко да се прави както би трябвало. Няма нещо, което да ме изненада на "Герена ". Щях да се изненадам да видя нещо издигнато, само че не видях “, съобщи той.

Станимир Стоилов разкри кое е първото нещо, което е „ откраднал “ от чужбина. „ Първото нещо, което откраднахме е теренът. Смея да настоявам, че е един от най-хубавите в България. Той е юридически по време на предходния ми престой. На 1/3 от парите желаеме да вършим терени в България. Направете сметка какви са сегашните терени. На запад видяхме по какъв начин са терените. Видях терена на "Алианц Арена ", по какъв начин се поддържа. Ние не би трябвало да измисляме нещо ново. Отиваш в една средноевропейска страна, поглеждаш и виждаш един прелестен терен “, съобщи още той.

„ Футболистът би трябвало да вижда, че всички се грижат за него. Той би трябвало да има най-хубавите неща. Има хора за всичко. Футболистът би трябвало да бъде обгрижван. Обикновено разтребвам къщата, в случай че не слушат. Или вървят в пътя или се разделяме. Докато съм тук, такива са разпоредбите. Другият вид е да си потегли “, добави Стоилов.

„ Говоря футболен британски, португалски, съветски, малко турски, сръбския не го броя даже. Говорим на разнообразни езици, само че футболният език на терена е еднакъв. Чужденците имат учители да учат български. За тях е добре. Ние също бяхме необразовани, когато играехме в чужбина. Учихме от терена, от заведенията за хранене. Добре е да знаят езика. Добре е за връзката “, съобщи Мъри.

Той разкри какво е споделил на футболистите си в съблекалнята преди реванша с ПАОК. „ Казах в съблекалнята, че в случай че ПАОК бяха толкоз мощни, щяха да ни победят в първия мач “.

„ Първото почистване на главите е със основаване на условия за работа на футболистите – терени, екипировки, заплащане на заплати. Оттам нататък стартира процеса за условия. Тогава има защо да го глобиш, да го накажеш. За да тръгнем към натиска би трябвало да почистим ситуацията към тях “, съобщи Стоилов.

„ Да, по-емоционален съм, тъй като сега всичко е по-лично. В предходния си престой имахме и по-силен тим, по-силно стояхме като клуб – мощно, финансово. Сега е доста по-лично, тъй като задължението, който поех за Левски беше най-много поради тъгата, която събраха нашите последователи и да им дадем последния лъч вяра, с цел да спасим клуба. Хората, които обичат Левски, са доста и задължението е сериозен. Ангажиментът, който поех, бе поради тъгата на нашите последователи. Ангажиментът е много голям. Трябва да са свърши по най-хубавия метод “, сподели още Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР