Треньорът на Левски Николай Костов обяви, че тимът е на

...
Треньорът на Левски Николай Костов обяви, че тимът е на
Коментари Харесай

Николай Костов: Всяка загуба за Левски е инцидент, душевните болки са по-трайни от телесните

Треньорът на Левски Николай Костов разгласи, че отборът е на верния път в своето развиване макар тежката загуба от Лудогорец с 1:5. Настройката в отбора е за триумф в дуела с ЦСКА в неделя.

„ Настроението не ни е доста положително, тъй като загубихме с доста сериозен резултат от Лудогорец. Но се надявам времето да излекува болката и да се отърсим от тази загуба. Очакванията са да победим, както постоянно. Оптимисти сме преди всеки един мач. Даже сме упреквани, че прекомерно атакуващо играем и не мислим за отбраната. Може би и с право. Ние обаче постановяваме един жанр на игра и това ще бъде най-голямата победа през този сезон. Минахме през доста трудности, кадрово, обучавахме едни, в този момент образоваме други. Наказания, травми, всичко това спомага да не сме усъвършенствали доста неща. Но не се предаваме и имаме вяра, че това, което вършим, е най-хубавото. Публиката може би по тази причина ни поддържа, тъй като вижда нещо, което й харесва “, стартира Костов.

„ Първото полувреме си сложихме печата против Лудогорец. Техните играчи усетиха нашата мощ. Първия полусезон за 80 минути бяхме доста мощни, загубихме малко трагично тогава и с някои противоречиви моменти. Самите футболисти схванаха нашата мощ. И макар прептяствията се стремим да сме дейни през целия мач, без значение от съперника. Можех да я предотвратя тази огромна загуба. Още при 3:1 можеше да не поставям играчи, които нямат опит. Но аз желаех да ревизира младите футболисти в мач против по-сериозните тимове, а не против Етър, Пирин и отборите по-надолу в класирането.

За ЦСКА – те вършат едни и същи неща, само че ги вършат доста добре. Лудогорец ни е основал такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи неточности. След неуспеха почваме да упрекваме, да променяме, да търсим други разновидности за идващ триумф и обещания към нашите фенове. Този път мисля, че би трябвало да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец господства толкоз доста през този години, тъй като вършим едни и същи неточности. Обсъждаме го и с нашите ръководители. Знам какво е възприятието за мач против ЦСКА. Преди години такова дерби е било за първото място, прекарванията са били невероятни. Сега и ние, и те са в едни настроения. Четвърто или трето място, за което се борим, не дава отговор на нашите упоритости. Мисля, че би трябвало да изпипаме нещата и макар трудностите и икономическите проблеми вървим по верния път “, сподели още треньорът.

Той разяснява и кадровите проблеми в тима.

„ Нямаме доста варианти. Без Петков и Лима сме малко беззъби в офанзива и точно против ЦСКА, които не са доста безапелационни във фаза отбрана. Имаме вид да го сменим, въпреки че е в страхотна форма. Не мога да ви кажа кой ще го размени. Имаме млади футболисти, на които се отразява такава загуба. Ние сме оптимисти и гледаме оптимистично. Представете си, че тази загуба от Лудогорец ни отваря врата за по-големи триумфи. Ако я приемем като капитулация стартират грешките. Имаме огромна поддръжка от управлението. Футболистите също са заредени с оптимизъм и имат вяра, че това, което вършим, е вярно. Всяка загуба за Левски е случай. Душевните болки са по-трайни от телесните, тъй като са свързани с мозъка. Толкова бързо е мъчно да се отърсим, надяваме се да преглътнем този горчив хап “, приключи Костов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР