Треньорът на Корентен Муте – Лоран Раймон, заяви, че макар

...
Треньорът на Корентен Муте – Лоран Раймон, заяви, че макар
Коментари Харесай

Треньорът на Муте: Андреев удари пръв, псувал e Корентен


Треньорът на Корентен Муте – Лоран Раймон, съобщи, че въпреки държанието на неговия ученик на корта постоянно да е проблематично, до физическия конфликт сред него и Адриан Андреев на Чалънджър шампионата в Орлеан се е стигнало поради българина. Третата ни ракета отстрани поставения под №1 французин на осминафинала , като това бе негова втора победа над този съперника в границите на по-малко от две седмици.

В изявление за L’Equipe Раймон съобщи, че мачът посред им от миналата седмица е придал друг подтекст на дуела, само че като се изключи това не е забелязал нищо извънредно в държанието на международния №64.

„ Не забелязах нищо извънредно в държанието на Корентен преди мача. Единствената разлика бе в тора, че двамата играха един против различен в Генуа и това придаде по-различен подтекст на дуела. Доколкото знам, сред тях двамата не се е случило нищо след оня мач. Единствено при ръкостискането Андреев се е заял, като е споделил нещо от сорта на „ Победих те, по-добър съм “, само че единствено това.

Раймон удостовери, че напрежението е почнало да се натрупа още по време на загрявката. Тогава Муте изпълнявше удари с всичка мощ към тялото на българина, който бе на мрежата, с цел да упражнява волетата си.

„ Корентен правеше проява по време на загрявката, само че това се случва преди всеки негов мач. Това е част от тактиката му за заплашване на съперника. Той постоянно е цялостен с сила, когато излиза на корта, до момента в който Андреев изглеждаше леко изтощен и това може да е дало още повече убеденост на Корентен. В такива обстановки играчите насочат голям брой мощни топки един към различен и е изцяло допустимо да възникне някакво напрежение. Може случилото се по-късно да е следствие от резултата в Генуа, само че няма по какъв начин да знам “.

На въпроса какво се е случило по време на мача, наставникът на Муте отговори „ Корентен бе много звучен, само че той постоянно е подобен. На няколко пъти спори със съдията, когато не бе склонен с отсъждането, само че нищо по-различно от нормално. След мача Андреев бе този, който удари пръв, блъскайки с рамо Корентен. Освен това Муте ми показа, че Андреев два пъти го е напсувал по време на мача, като му е споделил „ Ш**ай се “. След абсурда при мрежата не се случи нищо повече, защото съдията ги раздели. След това двамата са поискали да се видят, само че не им позволихме “.

Относно възможните последици за Андреев и Муте, Раймон разяснява „ Ще би трябвало да изчакаме отчета на делегата на ATP, който сигурно ще разпита очевидците, отпред със съдията. Мисля, че е предпочел да не бърза, с цел да може да вземе допустимо най-обективното решение. Не знам какво ще се случи. Ще забележим “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР