Треньорът на Конър Макгрегър, Джон Кавана, ще дойде в България

...
Треньорът на Конър Макгрегър, Джон Кавана, ще дойде в България
Коментари Харесай

Треньорът на Макгрегър в ъгъла на Георги Валентинов в Grand Fight Arena 3

Треньорът на Конър Макгрегър, Джон Кавана, ще пристигна в България особено за събитието Grand Fight Arena 3, което ще се организира на 5-ти октомври в Стара Загора, информиra ММА.BG.

Кавана ще застане в ъгъла на българския ММА военен спортист Георги Валентинов, който ще взе участие в основното събитие на вечерта. През юни Георги изкара подготвителен лагер в залата на именития треньор в Дъблин - SBG.

Посещението на Валентинов в Ирландия и въобще връзката му с треньора на Конър Макгрегър става с помощта на различен българин, който от дълги години живее в Ирландия, тренира интензивно бойни спортове и е прочут с Кавана, Макгрегър и други бойци от големия отбор на SBG - старозагорецът Никола Атанасов.

Никола отпътува в Ирландия в търсене на реализация и по-добър живот когато е на 26 години и няколко години по-късно става управител в областта на сигурността и е провел защитата на над 120 заведения в три разнообразни охранителни компании, а все още учи магистратура в DCU International Security and Conflict studies.

Никола още от дребен има обич към бойните спортове, като още от 1994-та стартира да тренира битка, като в следствие минава през разнообразни китайски бойни изкуства, а по-късно и бокс, кибкокс, джудо и сега жиу-житцу.

Покрай любовта му към бойните спортове и работата на Никола, ориста го среща с треньора Джон Кавана и неговия войник Конър Макгрегър, като в следствие свързва и Георги Валентинов с известния тим на SBG.

"Бойни спортисти от целия свят идват в залата на Джон, с цел да упражняват, " показа Никола за MMA.BG. "Бойци от целия свят го търсят и желаят да се допрян до него, тъй като той е талант в играта - погледът, който той има върху ММА му разрешава да види най-дребните елементи и знае тъкмо върху какво да акцентира един войник.

Най-интересното е, че като видя Жоро му увисна ченето. Джон ми сподели, че има потребност единствено от 6 месеца тренировки с него и ще бъде първенец в своята категория, без значение в коя категория се бие. Жоро, със своите качества и всичко, което е построил досега, впечатли Джон Кавана. Аз направих връзката, само че по-късно всичко зависеше от Жоро и това, което той сподели впечатли Джон. "

Никола се среща с най-известния спортист на залата SBG - Конър Макгрегър, към този момент откакто ирландеца е на върха на славата си.

Но що за човек е "The Notorious " и до какъв брой имиджът от екрана се припокрива с същинския Макгрегър в всекидневието?

"Харесвам Конър като войник. Като човек също го одобрявам. Не съм усетил в никакъв случай това пренебрежително отношение, традиционно за доста известните хора. Той постоянно се отнася с хората от най-долна до най-висока класа по един и същи метод. Ирландците доста го харесват - където и да се появи, хората откачат. Това, което се случва по медиите и виждаме по конференции, офанзиви по рейсове и така нататък - това е метод човек да се продаде и го прави най-добре в целия свят. Хората го плюят, само че го гледат. Където и да се появи постоянно се подвига звук. Като човек е готин - радушен е, постоянно подготвен да помогне. "

Никола споделя и какви са проектите на Кавана за Георги Валентинов.

След извънредно положителното усещане, което Георги прави на Кавана и подготвителния лагер в Ирландия, Джон идва у нас през октомври, с цел да наставлява Валентинов в борбата му в Grand Fight Arena 3, а по-късно да се гонят и идващите върхове, като задачата са огромните вериги като Bellator и UFC.

"Това, което в този момент се случва на 5-ти октомври е много огромно за българския ММА, защото човек като Кавана идва там и ще види и другите български бойци. Ние желаеме да отворим врата за всички български бойни спортисти. Българските ММА бойци имат огромни качества и могат да се потвърдят в международен мащаб, стига да се откри верния метод. А аз мисля, че тъкмо това можем да създадем с Джон Кавана, " разкрива Никола.

Тези бойци у нас, които търсят съществено развиване в кариерите си би трябвало да преглътнат егото си и да се стремят да се потвърждават повече в чужбина.

Никола счита, че в основата на всичко е ясно поставената цел и нейното преследване до край - такава ще е и тактиката при мениджърската му работа с Георги Валентинов.

"Правилното нещо, върху което българските бойци могат да наблегнат е, че просто би трябвало да се смирят и да знаят какво гонят и да гонят единствено него. Другите странични неща да бъдат изключени и да си гонят задачата. Всеки огромен първенец е бил луд в задачата си - в това, което е желал да реализира. А когато си луд в нещо, нищо друго няма значение.

В България, а и в международен мащаб, се обръща голямо внимание върху метода по който живееш и нещата, които притежаваш. Но тези неща идват след усърдната работа.

Бойците не би трябвало да сортират толкоз против кого ще се бият - би трябвало да упражняват и да се потвърждават. Не се ли доказваш - няма смисъл просто да вървиш и да се чупиш. ММА е сериозен спорт и травмите могат да бъдат много тежки. Или скачаш на високо и търсиш върха или не се занимаваш въобще. "

Важна част да се обърне внимание на дадена организация към съответна страна несъмнено е цената, която аудиторията там ѝ носи. Наясно сме, че в България са малко на брой тези, които заплащат pay per view, с цел да гледат огромните събития в бойните спортове, само че Никола има един зов към всички почитатели на спорта.

"Като продажба на pay per view и от рекламна позиция България не е фактор в международен мащаб. Затова апелът ми към всички почитатели е да вдигнат звук - да последват бойците в инстаграм, да приказват повече за това, да се споделят изявления. Медиите търсят сензации и известни хора - по този начин ние като фенове можем да помогнем на българските бойци да излязат и да се потвърдят на международно равнище. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР