Треньорът на Интер Лучано Спалети показа първите явни признаци, че

...
Треньорът на Интер Лучано Спалети показа първите явни признаци, че
Коментари Харесай

Спалети: Дори 80-годишната ми майка знае, че ни липсва стопер

Треньорът на Интер Лучано Спалети сподели първите очевидни признаци, че търпението му към клуба стартира да се изчерпва. След 1:1 против Фиорентина в Серия А наставникът сподели красноречиво на управлението, че чака да получи нов централен бранител през януарския трансферен прозорец.

Интер отново не помни що е победа, изпусна я в края

В дуела на „ Артемио Франки” Мауро Икарди даде задатък на „ нерадзурите” до прочут смисъл срещу логиката на самия мач, а грандът от Милано разчиташе доста на героичните изяви, които за следващ път направи вратарят Самир Ханданович. В първата минута от добавеното време обаче домакините изравниха посредством Джовани Симеоне.

Така отрицателната серия за Интер в калчото продължава. Тимът към този момент 5-и мач е без победа, като записа 3 ремита и 2 загуби. Като се прибави и отпадането от шампионата за Купата на Италия против намиращия се в нежелано състояние градски противник Милан, обстановката напълно не е розова.

„ Имаше много фактори, които не бяха в наша изгода през седмицата. Юто Нагатомо заболя от грип, а Андреа Ранокия игра с болки в ребрата, като даде най-хубавото от себе си при тези обстоятелства”, съобщи Спалети. „ Отборът губи топката прекомерно елементарно и това основава компликации. Липсва ни и мъничко дух, както и мощ при единоборствата. Това е нетипично за нас и губехме топката по прост метод.”

„ Въпреки всичко поведохме в резултата и въпреки Фиорентина да заслужи равенството, имахме възможностите да създадем резултата 2:0. Не се възползвахме, когато съперникът беше разтърсен.”

Когато упоменатият към този момент Ранокия трябваше да бъде сменен наложително поради контузията си, Спалети се видя заставен да употребява крайния бранител Давиде Сантон в центъра на защитата. По този мотив въпрос от медиите дали Интер разполага с стеснен капацитет на дадени постове разгневи Спалети. „ Не устоявам повече, не знам какво да кажа… Защо вие не влезете в съблекалнята и да обясните на играчите, че не са задоволително положителни? Аз си правя работата, имаме компликации. Очевидно е за всички, че ни липсва централен бранител. Сега какво – желаете премия, че можете да преброите футболистите в състава ми ли? Дори моята 80-годишна майка вкъщи знае, че ни липсва централен защитник.”

„ Питате ме едно и също нещо от началото на сезона. Отговорих по един същи метод към този момент 750 пъти, но въпросът си стои. Ние би трябвало да работим и да побеждаваме, а не да губим почва под краката си и да се пропукваме поради неналичието на един играч”, заключи Спалети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР