Треньорът на Интер Антонио Конте не скри разочарованието си след

...
Треньорът на Интер Антонио Конте не скри разочарованието си след
Коментари Харесай

Конте с интересни сравнения след равенството на Интер

Треньорът на Интер Антонио Конте не скри разочарованието си след равенството на "нерадзурите " при гостуването на Лече приключило 1:1. Италианският експерт направи забавни съпоставения за своите футболисти.

„ Ние сме тим, който би трябвало да се движи със 200 км/час. Не можем да си позволим някой от отбора да не поддържа темпото, тъй като в последна сметка ще стигнем до тъждество в мач, който по принцип е трябвало да спечелим”, съобщи Конте пред Скай Спорт Италия.

“Ако поддържаме междинна скорост на придвижване, няма по какъв начин да реализираме победи. През цялата първа половина на сезона бяхме на цялостна мощ, само че когато спрем да го вършим, ставаме един най-обикновен тим. Когато стартираме да се движим леко като круизен транспортен съд, това няма да ни е задоволително, с цел да печелим всичките точки”, добави още той.

Италианският експерт даде още един мотив за равенството. Той уточни сходните постройки на игра на двата отбора. Интер играеше в скица 3-5-2, а еквивалента на Лече бе 5-3-2.

“Не е елементарно да играеш против противник със сходна постройка”, изясни Конте за изпуснатите три точки.

Той отново приказва за възможния трансфер на Кристиан Ериксен от Тотнъм. Тези дни мениджърът на „ шпорите “ Жозе Моуриньо се засегна, че Конте бил споменавал името на негов футболист.

“Никога не съм казвал нещо извънредно по време на януарския пазар, че да усложня работата на сътрудниците. Но всякога, когато споделя нещо, то бива преувеличавано или преиначавано от медиите. Пак споделям, че съм благополучен с футболистите, с които разполагам. Клубът обаче преценя. Трябва да се развиваме, в случай че желаеме да продължим да печелим по доста точки. Клубът взема решение - дали желае да се възползва от преференциална цена на пазара, или желае да предприеме различен метод. Аз съм единствено един треньор, оставям решенията на ръководството”, приключи Конте.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР