Треньорът на Интер Антонио Конте изведе нерадзурите до 2-ото място

...
Треньорът на Интер Антонио Конте изведе нерадзурите до 2-ото място
Коментари Харесай

Конте: Не получихме никаква подкрепа от клуба

Треньорът на Интер Антонио Конте изведе " нерадзурите " до 2-ото място в Серия " А ", като отборът му приключи единствено на 1 точка зад първенеца Ювентус. Наставникът обаче счита, че разликата сред двата клуба си остава сериозна и неговият отбор има още доста работа, с цел да настигне " бианконерите ". Освен това Конте атакува шефовете на Интер, че не са оказали задоволително поддръжка към тима в последните месеци.

" Момчетата и треньорският щаб заслужават похвали за това, което реализираха през сезона. Интер не бе печелил толкоз точки от дълго време. Все още изоставаме от Ювентус и разликата не е по никакъв начин дребна. Трябва да бъдем интелигентни и да не се люшкаме сред меланхолия и еуфория, тъй като и двете са нездравословни и прекомерно крайни. Бих споделил, че си свършихме работата в Серия " А ", подобрихме представянето си за Купата на Италия, доситгайки 1/2-финал, и в този момент се надявам да приключим положително и в Лига Европа. Това бе сложна година за мен, само че се веселя, че работих с тези момчета, които са същински експерти и се раздадоха до дъно. Юве завоюва девето следващо Скудето и единствено можем да ги поздравим. Те още един път демонстрираха, че са по-силни от всички останали и не престават да се развиват. Нашата цел е да стопим изоставането. " Бианконерите " имат здрава инфраструктура както на терена, по този начин и отвън него, която е по-добра от тази на останалите тимове, само че ние се опитваме да се доближим до тях. Аталанта реализира доста през сезона с концепциите на Джан Пиеро Гасперини. Срещу тях на всеки бе мъчно. Ние обаче се бяхме подготвили добре за този мач. Отборът ми се показа добре, макар че непрекъснато бе подложен на критика, както и аз ", съобщи Конте.

Треньорът по-късно стартира и с нападките към управлението.

" Годината бе сложна за мен, доста сложна. Не мисля, че работата на играчите бе оценена по достолепие. Те не получиха съвсем никаква поддръжка от клуба. Трябва да продължим да растем и да да се подобряваме във всяко едно отношение, в това число и отвън терена. Един огромен клуб би трябвало да пази своите играчи. Ще приказвам с шефовете по този въпрос след края на сезона. Трябва да се срещна с президента, който сега е в Китай. Годината бе напрегната, само че футболистите се оправиха добре с това да се изолират от рецензиите и да се сплотят, макар всички компликации. Бяхме заляти с мръсотия в послединте месеци, само че не получихме никаква отбрана от клуба. Проблемът е, че аз имам визия за клуба, знам пътя, по който би трябвало да поемем и какво би трябвало да създадем. Наскоро гледах изявление с Лучано Спалети от 2017 година. Сега сме 2020-а, а нищо не се е трансформирало. Аз мога да дам посоката през първата година, само че в случай че не си вземем поуките и продължаваме да вършим едни и същи неточности, значи просто сме луди. И желая да е ясно, не приказвам за работата на пазара и за прехвърлянията в клуба ", добави експертът.

Серия А 38 кръг, събота 1 август  Аталанта 0:2краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР