Треньорът на Григор Димитров – Данте Ботини, даде дълго и

...
Треньорът на Григор Димитров – Данте Ботини, даде дълго и
Коментари Харесай

Треньорът на Гришо най-важните фактори за успеха над Медведев

Треньорът на Григор Димитров – Данте Ботини, даде дълго и доста забавно изявление за уеб страницата на ATP след успеха на първата ни ракета над Даниил Медведев на осминафиналите в Индиън Уелс.

"Просто му споделям да не се разсейва и да остане непретенциозен. Предстои ни нов ден и нова опция да сме на корта. Той е здрав, което би трябвало да го радва след всички травми, които претърпя тази година. Григор би трябвало да е признателен за положението, в което се намира, и да мисли само за идващия мач. Главното беше да бъде малко по-постоянен в представянето си. Започнахме да работим дружно по време на предсезонната подготовка и първият ни шампионат беше в Австралия, където съгласно мен се показа доста добре, тъй че началото на партньорството ни беше отлично. След това имаше неприятен шанс с травмите, само че в този момент последователно се завръща към най-хубавата си форма и това доста ме радва ", съобщи Ботини.

"Работим върху доста неща, само че през множеството време го подбутвам да излиза по-често на мрежата и да бъде по-агресивен. Работим доста и върху бекхенда му. Сервисът е значим детайл от неговата игра, с който той се оправя доста добре сега. Засега всичко е наред. Просто се пробвам да го предизвиквам, да акцентирам позитивни моменти от представянето му и да му споделям по какъв начин би трябвало да се вършат нещата. Не постоянно се получава, несъмнено, само че този път стана. Той изоставаше с 4-6, 1-4 против състезател, който не му подаряваше никакви лесни точки, само че все пак съумя да остане в мача. За Григор щеше да е доста елементарно просто да се съобщи и да каже „ Добре, направих всичко допустимо “. Той обаче не спря да има вяра и това му донесе успеха. Като треньор бих могъл постоянно да давам днешното му показване като образец за това по какъв начин не трябва да се отхвърля ", добави още той.

"Все още се опознаваме, въпреки да прекарваме много време дружно. Това обаче е дълъг развой и е нужно много време, с цел да се построи устойчиво доверие сред състезател и треньор. Той следва препоръките ми и това си проличава на корта, виждам го по време на мачовете. На моменти виждам някои неща, които не ми харесват, и по-късно беседваме за тях. Мисля, че Григор се оправя доста добре през последните месеци. Често вечеряме дружно, от време на време се разхождаме. Напоследък постоянно играем карти и държа да кажа, че аз постоянно спечелвам (смее се). Той няма да е удовлетворен, че разкрих това, само че е правилно ", сподели чилийският експерт.

"Мисля, че е доста значимо както за мен, по този начин и за него. Точно по тази причина, преди да си стиснем ръцете и да се договорим, прекарах няколко дни с него в Монако. Исках освен да видя на какво равнище е в игрово отношение, само че и да схвана що за човек е той и да добием съществена визия един за различен. Това е доста значимо, сигурно. Между нас би трябвало да има химия и да умеем да се забавляваме дружно. Важно е да можем да прекарваме добре времето си дружно, тъй като в противоположен случай работата ни ще е призрачен сън. Все отново пътуваме дружно по целия свят през по-голямата част от годината. Енергията, която струи от него на корта, когато упражняваме. Той постоянно дава всичко от себе си, изключително когато е благополучен и се усеща добре. Харесва ми и това, че той ме слуша и следва насоките ми. В противоположен случай нямаше да има смисъл да работим дружно. Понякога той прави невероятни неща на подготовка. Някои от ударите му са изумителни. Григор е извънредно надарен и е доста прелестно да го виждам. На моменти ме изумяват ударите, които пласира в придвижване. Играта му е доста сложна и на моменти това му вреди, тъй като започваш да се чудиш кое от всичко искаш да направиш и най-после не правиш нищо. По-добре е да опростяваш нещата ", съобщи Ботини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР