Треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров обяви кризисно положение в

...
Треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров обяви кризисно положение в
Коментари Харесай

И след изборите в Русе футболният "Дунав" остава в безизходица

Треньорът на " Дунав " (Русе) Людмил Киров разгласи спешно състояние в клуба, като призна, че футболистите нямат предпочитание да упражняват. Думите му пристигнаха след домакинската загуба с 1:2 от " Ботев " (Пловдив).

" Проблемите са доста, доста е мъчно. Дори се усещам беззащитен ", сподели Киров пред " Диема спорт ". В седмиците след отдръпването на Симеон Симеонов, който до момента осигуряваше финансирането на " Дунав ", има изказвания за закъснение на заплатите.

Миналата седмица - дни преди балотажа на локалните избори в Русе, Киров и футболисти на " Дунав " оповестиха обществено поддръжката си за претендента на ГЕРБ Диана Иванова. В подмяна беше посочено, че предприемачът Росен Даскалов, който управлява локалната партийна конструкция, се заел да обезпечи финансиране от страна на русенския бизнес " за спокойното и победно бъдеще на " Дунав ".

Акцията пристигна 10 дни откакто последователи на " Дунав " приканиха министър-председателя Бойко Борисов за помощ след отдръпването Симеонов. Иванова обаче загуби изборите против Пенчо Милков от Българска социалистическа партия.

" Говорил съм с футболистите. Определено споделиха, че не желаят да упражняват, само че това няма по какъв начин да стане, тъй като имат контракти и в случай че не се явяват, могат да бъдат уволнени дисциплинарно ", сподели Киров.

Според него би трябвало да се появи човек, който най-малко да изясни какво е положението на клуба и какво ще става отсега нататък. " Неяснотата убива всички футболисти. За загубата през днешния ден аргументите са ужасно доста. Нямам и с кого да беседвам по тематиката за моето оставане, само че 80% от футболистите аз съм ги довел в тима и ще съм последният, който ще си тръгне. Вече съм и с краката, и с ръцете на земята. Безсилен съм ", съобщи Киров и добави: " Това не е моят " Дунав ".

" Ботев " завоюва след два гола на Фернандо Виана, а домакините понижиха посредством Ахмед Ахмедов от дузпа в 87-ата минута. За жълто-черните това беше първа победа в шампионата от повече от два месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР