Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде интервю, в което

...
Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде интервю, в което
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Ботев много трудно щеше да ни победи, ако бяхме в пълен състав

Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде изявление, в което изрази своето мнение за дуела с Ботев (Пд), представянето на тима през шампионата и селекцията за новия сезон.

Както е известно, Илиев е под карантина и не води „ моряците” при загубата им на „ Тича” с 0:1 от „ канарчетата”, която им попречи да се класират за баража за Лига Европа. Срещу ботевци от състава на Черно море липсваха и 12 съществени футболисти, които също са сложени под карантина поради вируса.

Ето какво съобщи за " Петел " Илиан Илиев:

" Момчетата изиграха добре мача с Ботев (Пд). Всичко се развиваше съгласно нашия проект и съм удовлетворен от представянето на играчите, повече от които бяха юноши и без опит. Създадохме задоволително положения за гол, само че за жалост не успяхме да отбележим, а получихме гол - хубав, само че малко инцидентен.

Освен че ни липсваха повече от един тим играчи, желая да се върна и на решението стадионите да бъдат затворени за аудитория дене преди нашия мач. Това решение също ни повлия, защото в последните дни на стадионите имаше по 5000, 6000, 10 000 фенове, направиха се и награждавания на носителя на Купата и носителя на Титлата. Изведнъж в петък се взе неуместното решение да се затворят стадионите, а в неделя го анулираха.

Ако бяхме в цялостен състав и нашата аудитория ни поддържаше, на Ботев щеше да му е доста мъчно да ни победи.

За представянето ни през сезона е мъчно да приказвам в този миг, поради това, което ни сполетя преди към две седмици. Ние желаеме да сме в първата шестица и на терена показахме с играта си, че го заслужаваме, само че не завършихме в Топ 6, защото направихме доста равенства и загубихме скъпи точки, а настрана не вкарвахме огромна част от ситуациите, които създавахме.

Останахме във втората осмица и до последно имахме шансове за Европа, само че тогава вирусът извади 12 съществени играчи от състава за най-важния ни мач. Но всяко зло е за положително. Надявам се, че откакто преодолеем този вирус, през идващия сезон със здрави играчи и футбола, който демонстрираме, ще си вкарваме част от ситуациите и ще се завърнем в Топ 6.

Що се отнася до селекцията, тя стартира с привличането на Стефан Велев, а тези дни с отбора трябваше да упражняват още двама нови футболисти. Бяхме се разбрали с тях, само че в последния миг поради COVID-19 те отхвърлиха да дойдат във Варна и аз ги разбирам. Предвид пандемията в страната и чужбина и дребното време до началото на новото състезание, ще е мъчно да притеглим качествени попълнения, каквито преценим, че са ни нужни.

Дано най-малко в изходящата част от селекцията да нямаме доста напуснали, с изключение на тези, с които решим да се разделим.

Подготовката за новия сезон ще стартира на 17 юли (петък), когато изтича карантината на по-голяма част от болните играчи. По-късно към тренировките ще се причислят и тези, които дадоха позитивни проби за ковид предходната седмица. До старта на новото състезание на 7-и август, ще упражняваме на нашата база и ще изиграем няколко контролни срещи.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР