Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе наказан за един

...
Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе наказан за един
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Наказаха ме заради егото на Кабаков и Маргаритов

Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе осъден за един мач и санкциониран с 1800 лв. за жълтия картон, който получи след края на дуела с Лудогорец. Това значи, че експертът няма да води „ моряците “ в неделното им посещение на Локомотив в София.
В изявление за „ Петел “ Илиев се връща към конфликта с първенеца и разкрива какво се е случило сред него и съдията Кабаков.

- Г-н Илиев, три дни след мача с Лудогорец и откакто изгледахте записа, промени ли си нещо в мнението Ви за представянето на вашия тим?
- Мисля, че можехме да се представим по-добре, изключително през първото полувреме, когато стояхме малко надалеч от хората им и не успявахме да съкратим дистанцията на моменти. Започнахме добре, мачът вървеше равностойно, само че получихме гол от първата им обстановка и трагичен втори гол след рикошет. През второто полувреме вдигнахме оборотите и създадохме положения за гол. Ако бяхме вкарали по-рано, можехме да им създадем неприятности.

- Какво бихте споделили за играта на новите?
- Те би трябвало да се приспособяват по-бързо към нашия жанр, защото остават шест мача до края на постоянния сезон и ние ще се борим със зъби и нокти за оставането си в шестицата. Вярно е, че картонът, който Никола Попов сподели на Сердюк в последния ни есенен мач с ЦСКА не бе обективен и той ни липсваше против Лудогорец, само че това са минали неща. Имахме 11 индивида, опитахме се, само че не можахме да вземем най-малко точка.

- Какво ви хареса в продукцията на Черно море след почивката?
- Имахме нашите положителни моменти, изключително второто полувреме, на моменти диктувахме темпото и притиснахме Лудогорец. Но ни липсваше скорост в офанзива, излязоха тримата ни най-остри играчи – напусналите Леандро и Родриго и осъденият Сердюк. Затова споделям, че тези, които ги заместват, би трябвало по-бързо да се интегрират към отбора. Радвам се, че Николай Златев се включи добре, той е на 17 години и в подготовката си заслужи включването в групата и влизането в игра в първия мач за състезание.

- В какво положение е Курьор след следващото завръщане?
- Още не е 100% физически подготвен, което е обикновено, откакто изкара коронавирус и не е провел пълноценна зимна подготовка, само че се надявам по-скоро да навлезе в познатата форма.

- Как приемате вашето наказване?
- Когато преди шампионата споделих, че първо би трябвало да влезем в шестицата, някои хора ми се смееха, само че виждате, че всичко влиза в играта. Сега няма да повеждам тима във значим мач, доста значим мач и за нас, и за Локомотив (София). Не че се тормозя, тъй като П. Костадинов и различен път е водил тима, само че не мога да приема нито моя картон, нито този на Петьо.

- Какво казахте на Кабаков след мача?
- Кабаков подвигна картони и на Петьо, и на мен в обстановки, в които нямахме никаква виновност. В първия случай той свири меко казано противоречив фаул, след който всички станаха от пейката. Кабаков обаче извика Петьо и му сподели картон. Иначе аз в тази среща не съм имал несъгласия с Кабаков, повече с Маргаритов. Ако имахме такива, щеше да ми вдигне картон по-рано, той това и чакаше. След мача го попитах, като се има за толкоз огромен арбитър, за какво не свири фаула в 92-рата минута в наша изгода пред пеналта на Лудогорец. Защото по време на срещата, за сходно качване на гърба, отсъди два идентични фаула на Даниел Димов. Кабаков ми сподели да не жестикулирам, аз му показах мястото, на което беше осъществен фаулът и той ми подвигна картон. Имам възприятието, че преднамерено пристигна и свири края на мача пред нашата пейка.

- Дълго време съдии от Пловдив не бяха свирили на Черно море?
- Да, целият първи сезон, 19 мача не ни бяха свирили и станахме трети. Сега се надяваме тези, които вършат нарядите, Георги Йорданов, другите около него, а и в случай че има намесени унгарци, да си спомнят това нещо. Ние не желаеме пловдивски съдии да управляват мачовете ни.

- Планирате ли да пуснете тъжба против Кабаков?
- Ще обсъдим това с управлението и може и да подадем тъжба. Вижте, не търсим аргументите за загубата отвън нас, просто не желаеме да се вършат провокации, с цел да мога да отвръщам и да ме санкционират. Иначе помощникът му Маргаритов позволи неточности, и то не малко. Днес ще обсъдим всичко с шефовете и в ранния следобяд допускам ще пуснем тъжба против съдийството. Ако подадем тъжба, това ще е даже единствено поради преднамерено показаните картони на мен и на П. Костадинов.

- След вашия мач имаше един различен в София, на който треньорите от пейката на единия отбор бяха много дейни, само че картони за тях не последваха.
- И на мен ми направи усещане, че бяха доста дейни от пейката на единия тим, само че не последваха картони или санкции. Докато при нас имаше такива поради едно ставане от пейката и поради един въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР