Треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, говори пред клубната

...
Треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, говори пред клубната
Коментари Харесай

Моралес е готов да наруши негативната статистика срещу ЦСКА

Треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, приказва пред клубната телевизия преди утрешния мач против ЦСКА. Той не се тормози, че тимът му няма извоювана точка против " алените " в 17 следващи мача.

„ Очаквам от нашия тим да влезе в мача с положително държание и отношение. Това пожелаваме от тима всеки мач. Когато играеш против по-големи и по-специални тимове напрежението е още по-голямо, адреналинът е по-голям. Какво чакам? Да се раздават, да почитат емблемата и да потвърдят, че може да играем по-добър футбол от този, който показахме досега “, сподели треньорът.

„ Винаги споделям, че когато си във футбола, няма по какъв начин да играеш без напрежение. Някой футболист да каже, че влиза без напрежение и адреналин? Напрежението е до началото на мача. След това би трябвало да го контролираш. Когато имаш напрежение, адреналин, малко страх… това всичко е от футбола, това е човешко. Не можеш да избягаш. Не мисля, че е проблем за играчите. Ако искаш да играеш на по-високо равнище би трябвало да преодолееш това напрежение. Трябва да се доказваш на терена като тим, по-късно като характерност. Един ден може да имаш шанс да играеш на по-високо равнище “, съобщи още той.

Моралес отговори на въпрос дали тимът е стигнал до равнището, което той желае. „ Ще изтъквам думи на Стамен Белчев. Далеч сме от стила, който желаеме. Защото стилът и моделът на игра са две радикално разнообразни неща. Едното е по какъв начин искаш да играе – дали по-агресивно, дали по-пасивно. Другото е модела – основан на всички съставни елементи на играта. Мисля, че първоначално съумях да приложа това, което имам като концепция. Има неща, които се усъвършенстваха, само че има и доста неща, които би трябвало да сработваме. Отборът е по-стабилен. В последните мачове не вкарахме голове, само че създадохме обстановки. Проблемът е, че когато създаваш, би трябвало и да вкарваш. Футболът е забавен, тъй като е хубава игра – в офанзива, в отбрана и би трябвало да си квалифициран за всичко “, съобщи треньорът.

Той разяснява и обстоятелството, че от 17 следващи мача Ботев Враца няма извоювана точка против ЦСКА, а последното тъждество датира от 2011 година. „ Статистиката е направена, с цел да се нарушава. ЦСКА е постоянен тим, преди всичко. Отбор, който има много положителни качества и характерности. Имах опцията да работя в този огромен клуб. "

" Миналата година против Левски не бяхме печелили във Враца, успяхме. Сега нещата са радикално разнообразни. Възможно е, когато се раздаваме, когато играем като тим, постоянно е допустимо. Няма невъзможни неща “, добави той.

„ Какво желая да кажа на публиката? Искам да ги поздравя, тъй като от първия престой до момента, съм имал поддръжка от тях. Отборът е имал поддръжка. От бранш А, от другия бранш, постоянно имаме поддръжка. Това е методът да оказват помощ на тима. Разбира се, че имат право и да подлагат на критика. Отборът има потребност от всеки от тях. Когато влизат на терена би трябвало да се изправиш против положителни тимове и публиката е огромен плюс. Надявам се да дойдат, да видят един добър футбол, който ще представим и да имаме позитивен резултат “, приключи той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР