Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори преди старта на

...
Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори преди старта на
Коментари Харесай

Валентич: Чакаме нови, но най-важно е Неделев да остане

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич приказва преди старта на лятната подготовка на тима. Босненецът разгласи, че " канарчетата " чакат четирима нови, само че съобщи, че най-важното е Тодор Неделев да удължи контракта си.

" Надявам се този сезон да имаме по-добро показване. Аз съм човек, който приказва със сърцето си, почитам всички от вашия бизнес, а изчетох много неистини в медиите. Когато има взаимоотношение, всеки побеждава. Аз постоянно ще имаме време за вас.

Янков, Сисе, Еспиноса, Шоколаров и Джонатан Перейра напущат тима. Приоритет ни е да подпишем контракт с Тошко Неделев. Аз съм треньорът и избирам на първо време с моите състезател и по-късно с нови да подписваме - този тук е изключение (Николай Минков). С Аргилашки също ще подпишем нов контракт.

Работим по трансфер с един полузиащитник. Също по този начин с един централен бранител и с още един нападател, тъй като Сисе напуща. Искаме и още един вратар, с цел да имаме конкуренция с вратарския пост. Освен Минков, чакаме още 4 нови играчи + Тодор Неделев и Аргилашки.

Новите играчи ще са играчи на Ботев - няма да са чартърен. Няма смяна в статуса с Маркиньос и останалите, които са чартърен при нас.

Имаме доста положителни млади играчи в академията. В началото не мислехме да вършим втори тим, само че нямаше по какъв начин да направя място за всички, следва да обсъждаме.

На конференцията бе показано и новото попълнение Николай Минков, който идва от тима на Монтана. За него Валентич сподели:

" Аз знам какво желая да трансформира в Ботев - ще играем бърз футбол с висока активност и настъпателност. Той има всички тези качества. Той е експерт, когато играе ".

" Следващата седмица ще изиграем среща сред първия и втория отбор. Отиваме на подготвителен лагер - това ще бъде в Турция, където ще изиграем три мача. Като се върнем, ще изиграем среща с Левски, Царско село и за последната среща желаеме да намерим още един тим, с който да играем, само че да е от второто равнище. Общо би трябвало да изиграем 7 срещи. В Турция всичките 3 тима са от Първа лига.

Мартенс има контракт с царско село, аз го одобрявам като профил на състезател, само че ще забележим. Предпочитам да намерим българи, тъй като те познават футбола тук. Не е елементарно обаче, мъчно е. За нас е значимо да намерим оптималния състезател ", приключи Валентич.
 Шеф в Ботев (Пловдив): Очакваме до края на идната седмица договорката със Зингаревич да завърши
Шеф в Ботев (Пловдив): Очакваме до края на идната седмица договорката със Зингаревич да завърши

" Оптимисти сме за новия сезон "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР