Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо обяви пред Меридиан

...
Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо обяви пред Меридиан
Коментари Харесай

Всички в Берое си намалили заплатите

Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо разгласи пред " Меридиан Мач ", че всички треньори и футболисти в клуба са се съгласили да понижат заплатите си, до момента в който в България не се играе футбол поради пандемията от ковид. Той посочи, че процентът, с който са били съкратени парите на играчите, не е бил еднакъв за всички.

" Футболистите са посочили схващане и са се съгласили да свият парите си. При тези с по-големи заплати процентът е по-висок. Имах терзания за чужденците, само че всички са споделили " Да ". Аз също се съгласих да ми понижат заплатата, с колкото шефовете желаеха. Казах им, че съм подготвен да работя без пари, до момента в който трае рецесията ", споделя още Херо.

Той изрази претесненията си от формата, в която ще завари футболистите, когато тренировките се възобновят.
 Херо: Няма смисъл от доиграване на двата кръга
" Ако може да се има вяра на играчите, те настояват, че поддържат форма. Ще се види дали споделят истината, когато стартират тренировките ", добави експертът, който прекарва карантината в фамилната си къща в Крайморие дружно с цялото си семейство.

На край Димитров разяснява и тематиката за чужденците в българския футбол. Самият той притегли шестима легионери в Берое, които бързо се аклиматизираха и демонстрираха качества. Това са Алиун Фал, Гаюс Макута, Октавио, Пиер Фонкю, Стив Фуртадо и Теди Мезаг.

" Често се спекулира, че чужденците костват доста повече от родните футболисти. При нас обаче това не дава отговор на истината. Чужденците, които привлякох в Берое, са по-евтини от българските играчи. Намерихме ги из третите дивизии на Европа. Няма по какъв начин да ги взема от вторите лиги с толкоз ниски заплати, за каквито се съгласиха да играят за Берое ", изясни Херо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР