Треньорът на Берое Александър Томаш бе разочарован след загубата с

...
Треньорът на Берое Александър Томаш бе разочарован след загубата с
Коментари Харесай

Томаш: Създадохме по-чистите положения, но не ги реализирахме

Треньорът на Берое Александър Томаш бе отчаян след загубата с дузпи от Ботев (Пловдив) на 1/8-финала за Купата на България. Той счита, че отборът му е основал по-чистите положения в мача и съжалява, че не ги осъществя, с цел да стигне до триумфа в постоянното време и да не се стига до рулетката на дузпите.

“Влязохме мъчно в мача, имаше терзание в първите 20 минути. След това накарахме Ботев да одобри играта. Създадохме по-чистите положения. Момчетата демонстрираха темперамент, публиката също доста оказа помощ, само че когато не си вкараш ситуациите, се стигна до дузпите. Психологически е значимо да бъдем мъже, да вдигнем главите, да бъдем дружно, да бъдем искащи. Това е футболът. Рулетката на дузпите може да ни научи, че би трябвало да играем от самото начало и да не даваме самодейността на съперниците. Създадохме повече положения, само че не успяхме да отбележим. Нека разсъждаваме метафизичен. Всяка загуба е мъчителна, само че би трябвало да кажем за какво се стигна до дузпи. Психологически бяхме напред, само че след една изпусната дузпа Ботев взе самодейността. Трябва да похваля тима за характера. Футболът е игра на голове - когато не отбележиш, това е проблем”, счита Томаш.

Наставникът не спести нищо на капитана Мартин Райнов, който пропусна решаващата последна дузпа за неговия отбор.

“Ще бъде почтен и откровен с него - дадох му самодейността, той трябваше да поеме тежеста в сложните моменти и да поведе тима напред. Всяко нещо, което е повторено 1000 пъти се трансформира в истина. Ще кажа на футболистите да бъдат съсредоточени. Ботев е четвърта година с тези футболисти, ние сме на година и половина. Втора година отпадаме с дузпи от положителни тимове - Лудогорец и Ботев. Динамиката в мача беше добра, значимо е да се възстановим и да знаем, че ни чака сложен мач против Славия”, добави наставникът.

Голмайсторът на Берое Мартин Камбуров напусна прибързано срещата, само че треньорът успокои, че той просто е бил изтощен, а не контузен.

“Засега нямаме човек с травма. Нормално е да има болежки. Тези мачове през 3-4 дни ни натоварват. Въпреки това стояхме по-добре от съперника. Важно е да се възстановим. Камбуров няма травма. Той е на такава възраст, тъй че би трябвало да го съхраняваме”, сподели още Томаш.

Накрая той не пожела да приказва за упоритостите на заралии до края на сезона.

“Щом треньор като Гуардиола споделя, че не са подготвени за КЕШ, аз какво да кажа? Важното е да опитаме да печелим всеки мач, пък ще забележим до каква степен ще стигнем”, приключи експертът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР